Χ. Παμπούκης: Η Ελλάδα δεν θα πτωχεύσει, ούτε θα βγει από το ευρώ

Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010 18:37

Τη διαβεβαίωση πως ότι η Ελλάδα δεν θα πτωχεύσει και δεν θα βγει από το ευρώ έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, τονίζοντας πως «η λύση στο πρόβλημα κατ' αρχήν περνά από εμάς.

«Εμείς θα τα καταφέρουμε, εμείς μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε», ανέφερε κ. Παμπούκης, μιλώντας στο συνέδριο της International Heralnd Tribune με θέμα «Η Ελλάδα στο σταυροδρόμι. Μπορεί η ανασυγκρότηση να φέρει ανταγωνιστικότητα και νέες επενδύσεις;».

Επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα περνά μια μεγάλη κρίση, η οποία δημιουργεί δικαιολογημένα φόβο και ανασφάλεια στους πολίτες, ο κ. Παμπούκης υπογράμμισε ότι όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις είναι στο πλευρό μας.

Πρόσθεσε δε ότι όλοι ζούμε σε μία κοινή ευρωπαϊκή οικογένεια, στο πλαίσιο της οποία υπάρχει η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

Υποστήριξε ακόμη πως η κρίση αυτή αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για βήματα προς τα εμπρός, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη.

Για την Ελλάδα το μεγάλο στοίχημα, ανέφερε ο κ. Παμπούκης, είναι η διαμόρφωση ενός νέου εθνικού συστήματος ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης και ιδιαίτερα σε τομείς που έχει μεγάλο και συγκριτικό πλεονέκτημα, όπως:

- Η πράξη ανάπτυξη

- Ο τουρισμός

- Η ναυτιλία και

- Η τεράστια ελληνική επιστημονική κοινότητα που αποτελεί την εθνική εμπροσθοφυλακή.

Μεταξύ άλλων, παρατήρησε ότι τα προβλήματα παθογένειας και ιδιαίτερα η πολυνομία και η γραφειοκρατία που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα μας από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, έχουν προκαλέσει όχι μόνο κακή οργάνωση και αναποτελεσματικότητα στο κράτος, αλλά και συνθήκες αδιαφάνειας και διαφθοράς.

Τόνισε μάλιστα ότι η πάταξη της γραφειοκρατίας και της αδιαφάνειας αποτελούν πρωταρχικό μέλημα για την κυβέρνηση αφού χωρίς την πάταξή τους δεν μπορείς να προωθήσεις την ανταγωνιστικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, έκανε λόγο για θέσπιση καθαρών νόμων και αποτελεσματική τήρησή τους, νόμων που θα στηρίζουν την οργάνωση του κράτους αλλά ταυτόχρονα θα αποτελέσουν και μία πολιτισμική πρόκληση για την ελληνική κοινωνία.

Η κοινωνία μας, είπε, χρειάζεται ριζοσπαστικές αλλαγές, η πάταξη μιας σειράς προβλημάτων όπως η γραφειοκρατία και η αδιαφάνεια χρειάζεται χρόνο και προσπάθεια, αλλά θα υπάρξει μεγάλο εθνικό κέρδος.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα