Βολές ΥΠΟΙΚ στη ΝΔ

Ανοικτό το ενδεχόμενο βελτιώσεων στη φορολόγηση των χαμηλών αποζημιώσεων
Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010 22:14
UPD:23:49

Μηδενικό χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών το περιθώριο αποτυχίας στους στόχους του Προγράμματος Σταθερότητας, ενώ εξαπέλυσε βολές στον πρόεδρο της ΝΔ απορρίπτοντας τις αιτιάσεις του για την ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης.

Μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου υποστήριξε πως το ΠΣΑ ξεκίνησε από μια κακή αφετηρία, καθώς χτίστηκε πάνω στο έλλειμμα αξιοπιστίας και το δημοσιονομικό έλλειμμα, το οποίο κληροδότησε, όπως ανέφερε, η κυβέρνηση της ΝΔ.

Επίσης, κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση για απουσία πολιτικών που θα οδηγούσαν στην ανάπτυξη, ενώ έβαλε με δριμύτητα σε βάρος της μιλώντας για τακτοποιήσεις μέσω Διορισμών στο Δημόσιο.

Επικρίνοντας και τη σημερινή ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως ο κ. Σαμαράς στην ομιλία του δεν μίλησε για ευθύνες της ΝΔ, ενώ του καταλόγισε επιλεκτική μνήμη σε ό,τι αφορά τα επιτόκια δανεισμού.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου έστρεψε τα βέλη του και στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως με την ομιλία του έδωσε συγχωροχάρτι στη ΝΔ και χρέωσε την ύφεση του 2009 στη σημερινή κυβέρνηση και στα μέτρα του περασμένου Μαρτίου.

Δεν υπάρχει, όμως, πρόσθεσε, κανείς που να επιλέγει την ύφεση, αλλά τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αν δεν υπήρχε ένα έλλειμμα 30 δισ. και ένα χρέος 300 δισ.

Ανοικτό το ενδεχόμενο επανεξέτασης της φορολόγησης των αποζημιώσεων

Ανοικτό άφησε ο κ. Παπακωνσταντίνου το ενδεχόμενο να επανεξετασθεί η φορολόγηση των χαμηλών αποζημιώσεων λόγω απολύσεων.

Σημείωσε ότι στόχος της διάταξης στο φορολογικό νομοσχέδιο είναι να φορολογηθούν οι υπερβολικές αποζημιώσεις των μεγαλοστελεχών των τραπεζών και των καναλιών.

Δυστυχώς, όπως είπε, χρειάστηκε να καταφύγουμε και σε μειώσεις μισθών στο δημόσιο τομέα. «Σας διαβεβαιώ, έχουμε απόλυτη επίγνωση της μεγάλης δυσκολίας που αυτό δημιουργεί. Ήταν όμως ανάγκη να γίνει, ανάγκη για να υποστηριχθεί ακόμη περισσότερο η προσπάθεια να συμμαζευτούν τα ελλείμματα και τα χρέη μας», ανέφερε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα