ΜLS Πληροφορική: Υπογραφή συμβάσεων για ανάπτυξη λογισμικού σε σχολεία

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2002 10:50

Tην υπογραφή δύο νέων συμβάσεων που αφορούν την ανάπτυξη – προσαρμογή εκπαιδευτικού λογισμικού για τα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας ανακοίνωσε η MLS Πληροφορική Α.Ε.

Η MLS ανέλαβε τα έργα μετά από σχετικούς διαγωνισμούς που πραγματοποίησε το Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών (ΕΑΙΤΥ) για λογαριασμό του υπουργείου Παιδείας.

Το πρώτο έργο αφορά την ανάπτυξη – προσαρμογή ιστορικού άτλαντα της Ευρώπης, ενώ το δεύτερο τη διδασκαλία των πρώτων βοηθειών. Τα έργα έχουν διάρκεια υλοποίησης εννέα μήνες και συνολικό προϋπολογισμό της Α' φάσης 317.000 ευρώ. Η Α' φάση, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, αφορά την εγκατάσταση των παραπάνω λογισμικών σε 350 σχολεία. Οι συμβάσεις προβλέπουν την εγκατάσταση και λειτουργία των εκπαιδευτικών λογισμικών στο σύνολο των σχολείων της χώρας (Β' φάση), εφόσον αποφασίσει κάτι τέτοιο το υπουργείο Παιδείας. Η Β' φάση έχει συνολικά προϋπολογισμό και για τα δύο έργα περί τα 800.000 ευρώ.

Τέλος η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγματεύσεων για την υπογραφή σύμβασης και τρίτου έργου στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος με θέμα το μάθημα της τεχνολογίας, οι οποίες αναμένεται να ευοδωθούν εντός του Νοεμβρίου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΛΣ



Σχολιασμένα