Συνεργασία Sony Ericsson-Palmsource

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2002 11:07

Τη σύναψη συμφωνίας με στόχο την εξασφάλιση συμβατότητας ανάμεσα στα κινητά τηλέφωνα και τις συσκευές χειρός ανακοίνωσαν η κοινοπραξία Sony Ericsson και η Palmsource.

Οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να συνεργαστούν στενά για να εξασφαλίσουν τη συμβατότητα της τεχνολογίας Bluetooth ανάμεσα στα συμβατά κινητά τηλέφωνα Sony Ericsson και στις Palm Powered συσκευές. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι χρήστες των μελλοντικών προϊόντων Bluetooth θα έχουν εύκολη και άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες, ψυχαγωγικές υπηρεσίες αλλά και δυνατότητα επικοινωνίας με διάφορες συσκευές, χωρίς την ανάγκη καλωδίων.

Για παράδειγμα, ο χρήστης θα μπορεί να επιλέξει ένα τηλεφωνικό αριθμό από μια Palm Powered συσκευή και να πραγματοποιήσει την κλήση αυτόματα με το κινητό τηλέφωνο Sony Ericsson, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Bluetooth.

«Μέσα από τη συνεργασία μας με τη Sony Ericsson, ολόκληρη η βιομηχανία θα επωφεληθεί από τα πλεονεκτήματα της συμβατότητας μεταξύ κινητών τηλεφώνων και Palm Powered συσκευών», δήλωσε ο Albert Chu, αντιπρόεδρος της PalmSource Inc.

Σημειώνεται ότι η PalmSource είναι η εταιρεία που ανέπτυξε το Palm OS, το δημοφιλέστερο λειτουργικό σύστημα για υπολογιστές χειρός και για τις Palm Powered συσκευές στις ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα