Moody's: «Aaa» στα ελληνικά δομημένα προϊόντα υπό προϋποθέσεις

Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2010 14:35

Το ενδεχόμενο βαθμολόγησης των προϊόντων δομημένης χρηματοδότησης (structured finance) και των καλυμμένων ομολόγων της Ελλάδας με «Aaa» υπό προϋποθέσεις, ανακοίνωσε σήμερα η Moody's.

Η σημερινή ανακοίνωση του διεθνούς οίκου αξιολόγησης αποτελεί συνέχεια του δελτίου Τύπου που είχε εκδώσει στις 4 Φεβρουαρίου με τίτλο «Moody's reviews criteria for Greek structured finance transactions» (Η Moody's αναθεωρεί τα κριτήρια των ελληνικών προϊόντων δομημένης χρηματοδότησης).

Οι προϋποθέσεις που θέτει η Moody's είναι οι εξής τρεις: πρώτον, η επαρκής πιστωτική αναβάθμιση του προϊόντος, ούτως το σύνολο των εξασφαλίσεων να είναι ικανοποιητικό για την υποστήριξη ανάλογων σεναρίων. Δεύτερον, ο ικανοποιητικός περιορισμός όλων των λειτουργικών κινδύνων του εκάστοτε προϊόντος, λαμβάνοντας υπΆ όψιν τα κριτήρια εξυπηρέτησης και διαχείρισης ταμειακών ροών της Moody's. Τρίτον, η εξασφάλιση επαρκούς επιπέδου ρευστότητας για την προστασία από τον κίνδυνο πιστωτικής αθέτησης.

Η έκθεση που συντάσσει η Moody's θα εξετάσει αυτούς ακριβώς τους τρεις παράγοντες: την πιστωτική αναβάθμιση, το βαθμό ρευστότητας και το μετριασμό των λειτουργικών κινδύνων. Η έκθεση του διεθνούς οίκου θα ολοκληρωθεί τις ερχόμενες εβδομάδες και αναμένεται να επηρεάσει και την αξιολόγηση των υφιστάμενων τίτλων ελληνικού δημοσίου που βαθμολογούνται σήμερα μεταξύ Α2 και Αaa.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα