DaimlerChrysler: Αναθεωρεί προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του 2002

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2002 19:38

Η αυτοκινητοβιομηχανία DaimlerChrysler αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του 2002, χάρη στην αμερικανική μονάδα Chrysler, μεταδίδουν οι Financial Times στην ηλεκτρονική τους έκδοση.

Η αυτοκινητοβιομηχανία αναμένεται με βάση τα νέα δεδομένα να δημοσιεύσει προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη για το σύνολο του έτους ύψους 5 δισ. ευρώ και πωλήσεις ύψους 150 δισ. ευρώ, λίγο κάτω από τα 152,9 δις ευρώ του περασμένου χρόνου.

Τον Ιούλιο είχε ανακοινώσει ότι αναμένει λειτουργικά κέρδη για όλο το έτος 4,05 δισ. ευρώ. Ο στόχος αυτός ήταν ήδη μια αναθεώρηση προς τα πάνω, μετά την προειδοποίηση του Φεβρουαρίου, όταν σχεδόν περιέκοψε στο μισό, προηγούμενο στόχο 5,5 - 6,5 δισ. ευρώ για το 2002.

Η αναδιάρθρωση στην οποία προχωράει η Chrysler, αποφέρει στην αμερικανική μονάδα 325 εκατομμύρια ευρώ προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη στο τρίτο λογιστικό τρίμηνο.

Οι αναλυτές πάντως προειδοποιούν ότι η αισιοδοξία για τον τζίρο της Chrysler οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα δελεαστικά κίνητρα χρηματοδότησης που παρέχει η εταιρεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα