MIG: Aύξηση ενοποιημένων πωλήσεων κατά 10,5%

Τρίτη, 30 Μαρτίου 2010 18:17

Στα 1.859,8 εκατ.ευρώ διαμορφώθηκαν το 2009 οι ενοποιημένες πωλήσεις της Marfin Investment Group (MIG), καταγράφοντας άνοδο 10,5% σε σύγκριση με το 2008.

Τα ετήσια μικτά κέρδη ανήλθαν σε 543,6 εκατ.ευρώ (τα μικτά κέρδη έφθασαν τα 604,4 εκατ.ευρώ χωρίς τις μη επαναλαμβανόμενες ζημιές από τον όμιλο της Olympic Air), ενώ χωρίς τα αποτελέσματα της Olympic Air και την έκτακτη φορολογία τα καθαρά κέρδη του ομίλου υπολογίζονται σε 7,7 εκατ. ευρώ. Αν συνυπολογιστεί και η Olympic Air, ο Όμιλος σημειώνει ζημία 85,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η ζημία σχετίζεται κυρίως με την έναρξη λειτουργίας της νέας Ολυμπιακής και είναι ανακτήσιμη από την MIG, χάρη στη συμφωνία συγχώνευσης που έχει ανακοινωθεί.

Η Καθαρή Θέση (NAV) ήταν 3,5 δισ. ευρώ στο τέλος του 2009, φθάνοντας σε 4,55 ευρώ ανά μετοχή και αντιπροσωπεύει μείωση κατά 17% από το Δεκέμβριο 2008, η οποία προέρχεται κατά κύριο λόγο από την αποτίμηση των εισηγμένων σε οργανωμένες αγορές επενδύσεων της.

Η Καθαρή Θέση στηρίζεται σε σχετικά επιχειρηματικά σχέδια και αντανακλά την τρέχουσα οικονομική κατάσταση.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, παρά τις δυσχερείς συνθήκες τόσο περίοδο διεθνώς όσο και στην Ελλάδα, η MIG διαθέτει πολύ ισχυρή κεφαλαιακή δομή και σημαντική ρευστότητα.

Τα καθαρά διαθέσιμα της μητρικής, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, αντιπροσωπεύουν 5% της Καθαρής της Θέσης (NAV) υπογραμμίζοντας υγιή ρευστότητα η οποία ανήλθε σε 486 εκατ.ευρώ στο τέλος του έτους και μετά την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου διαμορφώνεται σε 641 εκατ. ευρώ.

Συνεπώς, προστίθεται στην ανακοίνωση, η εταιρεία βρίσκεται σε πολύ ισχυρή θέση ώστε να αντιμετωπίσει την τρέχουσα οικονομική κρίση το 2010 και να αξιοποιήσει όποιες ευκαιρίες, προκύψουν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΙΓ



Σχολιασμένα