Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2002 07:02
UPD:07:04

ΑΠΩΛΕΙΕΣ σημειώνουν οι ιαπωνικές μετοχές με τη μεγαλύτερη πτώση να εμφανίζουν εκείνες των εταιρειών λιανικής πώλησης, όπως της Ito-Yokado Co., καθώς μερίδα επενδυτών πιστεύει ότι η οικονομία μπορεί να επανέλθει στην ύφεση, ως αποτέλεσμα του σχεδίου της κυβέρνησης να διαγράψει τα χρέη των τραπεζών από τα δάνεια που έχουν χορηγήσει και δεν έχουν αποπληρωθεί, αλλά και της μείωσης των εξαγωγών.

Στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα Nihon Keizai αναφέρει ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει από όλες τις τράπεζες να ξεχωρίσουν τα συνήθη δάνεια από εκείνα που έχουν προκαλέσει το πρόβλημα. Στο μεταξύ τα στοιχεία δείχνουν ότι οι εξαγωγές στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου μειώθηκαν για τέταρτο μήνα, καθώς η ανάπτυξη στις ΗΠΑ καθυστερεί.

«Η λήψη σκληρών μέτρων για τις τράπεζες θα προκαλέσει προβλήματα στην οικονομία, αλλά και στις αγορές μεσοπρόθεσμα», ανέφερε ο Makoto Sakuma, ο οποίος διαχειρίζεται 100 δισ. γιεν (803 εκατ. δολ.) σε μετοχές με την Asahi Life Asset Management Co., συμπληρώνοντας ότι η οικονομία της Ιαπωνίας βρίσκεται σε δύσκολη θέση τη στιγμή που η ζήτηση κινείται ακόμη πτωτικά».

Οι μετοχές της Nissan Motor Corp. αναρριχήθηκαν στα ύψη. Η τρίτη σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας ανακοίνωσε μετά το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Τόκυο ότι τα κέρδη της το πρώτο εξάμηνο του έτους θα φθάσουν σε ύψη ρεκόρ, τονίζοντας συγχρόνως ότι τά έσοδα για ολόκληρο το έτος θα είναι υψηλότερα κατά περίπου 1/3.

Ο δείκτης Nikkei έχανε συνολικά 54,81 μονάδες, ποσοστό 0,6% φθάνοντας στις 8.659,71 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Απώλειες 4,81 μονάδων, ποσοστό 0,6% σημείωνε ο δείκτης Topix, φθάνοντας στις 861,33 μονάδες. Οι μετοχές των εταιρειών λιανικής πώλησης και των τηλεπικοινωνιών εμφάνιζαν τα υψηλότερα κέρδη από τους λοιπούς κλάδους του δείκτη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα