Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2010 08:57

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Το ΔΝΤ θα ανταποκριθεί αλλά με δικούς του όρους. Το Ταμείο θα ορίσει τις προϋποθέσεις ενός "ελληνικού πακέτου".

«Διάσωση αλλά με "όρους ΔΝΤ" ξεκαθάρισε ότι θα προσφέρει στην Ελλάδα ο επικεφαλής του Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν. Σε συνέντευξή του χθες, ο κ. Στρος Καν ήταν ξεκάθαρος για το ότι το ΔΝΤ θα καθορίσει τους όρους ενός οποιουδήποτε "ελληνικού πακέτου", όπως συμβαίνει και με όσες χώρες έχουν καταφύγει εκεί», γράφει σήμερα η «Ν».

ΕΞΠΡΕΣ: "ΙΟΒΕ: Επιθετική πολιτική για τη μείωση του χρέους. Συστάσεις για ιδιωτικοποιήσεις και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τα δημοσιονομικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση είναι αναγκαία και επαρκή για τη μείωση του ελλείμματος στο 8,7% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος το 2010, επισημαίνει το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών στην τριμηνιαία έκθεση για την ελληνική οικονομία".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Διπλό πακέτο για ανάπτυξη. Επιδοτούνται εταιρείες - θέσεις εργασίας".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "προγράμματα επιδότησης 119.000 θέσεων εργασίας και δράσεις για την ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων επιχειρήσεων, θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση με στόχο να τονώσει την παραγωγική διαδικασία και να περιορίσει τις επιπτώσεις της ύφεσης. Τα προγράμματα χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου παραμένει ανενεργό, παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να καταστεί βασικός μοχλός ανάπτυξης".

ΚΕΡΔΟΣ: "Τέσσερα πακέτα 275 εκατ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ανοίγουν ένα ένα τα Προγράμματα του ΕΣΠΑ αμέσως μετά το Πάσχα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "έξι χιλιάδες υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις υπολογίζεται να αξιοποιήσουν τέσσερις νέες δράσεις μέσω ΕΣΠΑ, ανακοίνωσε χθες η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη, σημειώνοντας ότι οι δράσεις θα ξεκινήσουν μετά το Πάσχα και τα κονδύλια που θα αξιοποιηθούν είναι 275 εκατ. ευρώ".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα