Νεάπολη Βοιών: Απαγόρευση απόπλου του Φ/Γ «NAFTOBULK ΙΙΙ»

Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2010 09:04

Απαγορεύθηκε ο απόπλους του Φ/Γ «NAFTOBULK ΙΙΙ» σημαίας Αγίου Βικεντίου & Γρεναδίνων λόγω μετατόπισης φορτίου που διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια έκτακτου ελέγχου σήμερα το πρωί, από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών.

Το πλοίο είχε αγκυροβολήσει στον όρμο Βατίκων, προερχόμενο από Ιταλία με προορισμό την Λιβύη, έμφορτο με 5.850 μετρικούς τόνους τσιμέντου και πλήρωμα 16 ναυτικούς, εκ των οποίων τρεις Έλληνες.

Αρχικά ο αλλοδαπός πλοίαρχος του «NAFTOBULK ΙΙΙ» δήλωσε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης και στο Λιμεναρχείο, ότι αναζητούσε ασφαλές αγκυροβόλιο, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, προκειμένου να εκτελέσει δοκιμές ευστάθειας.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε μετατόπιση του φορτίου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να παρουσιαστεί δεξιά κλίση περίπου 7 μοιρών, χωρίς να υφίσταται κίνδυνος για την ασφάλεια του πληρώματος, του πλοίου και του φορτίου.

Η Λιμενική Αρχή απαγόρευσε τον απόπλου του πλοίου και βεβαίωσε παράβαση στον πλοίαρχο, οποίος δεν είχε αναφέρει την μετατόπιση του φορτίου.

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρία, αύριο το πρωί, αναμένεται στο πλοίο υπεύθυνος του Ασφαλιστικού Οργανισμού, ενώ με μέριμνα του πληρώματος βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης της ευστάθειας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα