Nestle S.A. : Χαμηλοί ρυθμοί αύξησης των πωλήσεων το γ' τρίμηνο

Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2002 10:21

Χαμηλότερος ήταν το τρίτο τρίμηνο ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων της μεγαλύτερης εταιρείας τροφίμων στον κόσμο, Nestle S.A., ως αποτέλεσμα της ύφεσης στη Ν. Αμερική και την ισχυροποίηση του ελβετικού φράγκου.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε ποσοστό 3,8% φθάνοντας στα 22 δισ. ελεβετικά φράγκα (14,6 δισ. δολ.) από 21,2 δισ. ελβετικά φράγκα την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Τα κέρδη της προ τόκων, πωλήσεων περιουσιακών στοιχείων και συγχωνεύσεων, σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό 3,4% το εννεάμηνο του έτους και διαμορφώθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα από ό,τι εκτιμούσαν οικονομικοί αναλυτές.

Η Nestle της οποίας το 14% των συνολικών πωλήσεων προέρχεται από τη Ν. Αμερική, αντιμετωπίζει πρόβλημα από την οικονομική ύφεση στην Αργεντινή και τη Βραζιλία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της Francois Perroud. Η ανάπτυξη επηρεάστηκε επίσης και από την ισχυροποίηση του ελβετικού φράγκου έναντι του γιεν, του δολαρίου αλλά και του νομίσματος της Βραζιλίας, του ρεάλ.

Οι πωλήσεις της το εννεάμηνο ανήλθαν σε 66,2 δις. ελεβετικά φράγκα από 62,4 δισ. Επτά αναλυτές του Bloomberg εκτιμούν ότι οι πωλήσεις της θα αυξηθούν κατά μέσον όρο σε ποσοστό της τάξης του 6%, φθάνοντας στα 66,2 δισ. ελβετικά φράγκα, ενώ μιλούν για συνολική ανάπτυξη σε ποσοστό που θα κυμανθεί μεταξύ 3,6% και 4%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα