Αυξάνονται τα κέρδη του δείκτη CAC 40 στο Παρίσι

Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2002 13:07
UPD:13:10

ΘΕΤΙΚΟ παραμένει το κλίμα στη χρηματιστήριο του Παρισιού, καθώς και στις περισσότερες χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης. Η βελτίωση του επενδυτικού κλίματος σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση αποδίδεται κυρίως στη χθεσινή άνοδο στη Wall Street http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/10/24/254458.htm , καθώς και σε ορισμένα ενθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα ευρωπαϊκών εταιρειών.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης CAC 40 ενισχύεται κατά 1,8% και βρίσκεται στις 3.046,23 μονάδες, ενώ νωρίτερα έφθασε μέχρι τις 3.080,17, στο υψηλότερο επίπεδο της ημέρας.

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον προσελκύουν οι κλάδοι των τραπεζών και των ασφαλειών. Οι μετοχές της BNP Paribas και της Axa ενισχύονται κατά 5,75% και 4,96% αντιστοίχως.

Ανοδο (2,01%) σημειώνει και η μετοχή του φαρμακευτικού ομίλου Sanofi Synthelabo, o οποίος ανακοίνωσε χθες ότι στο τρίτο τρίμηνο τα κέρδη του αυξήθηκαν κατά 13% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

Αξιόλογα κέρδη (5,02%) καταγράφει επίσης η μετοχή της Vivendi Universal, η οποία προέβη σε συμφωνία για την πώληση των εκδοτικών δραστηριοτήτων της -εκτός του αμερικανικού εκδοτικού οίκου Houghton Mifflin- στη γαλλική Lagardere έναντι τιμήματος 1,25 δισ. ευρώ (1,2 δισ. δολάρια).

Η Vivendi Universal, ο δεύτερος μεγαλύτερος όμιλος μέσων μαζικής ενημέρωσης στον κόσμο, αποφάσισε να διεξαγάγει ξεχωριστή διαδικασία για την πώληση της Houghton Mifflin, αφότου έλαβε απογοητευτικές προσφορές για τον αμερικανικό εκδοτικό οίκο. Η Vivendi δέχεται πιέσεις για τη συγκέντρωση κεφαλαίων ώστε να εξασφαλίσει τον έλεγχο της Cegetel και τον περιορισμό χρέους, ύψους 19 δισ. ευρώ.

Aνοδο (2,05%) σημειώνει επίσης ο τίτλος της STMicroelectronics -του μεγαλύτερου κατασκευαστή επεξεργαστών στην Ευρώπη- τα κέρδη του οποίου στο τρίτο τρίμηνο, όπως ανακοινώθηκε χθες, υπερτριπλασιάστηκαν http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/10/23/254273.htm . Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Πασκουάλε Πιστόριο, εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για τις μελλοντικές οικονομικές προοπτικές.

Τέλος, έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον προσελκύει ο τίτλος της Renault στον απόηχο των ενθαρρυντικών οικονομικών αποτελεσμάτων της Nissan http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/10/24/254449.htm , το 44% της οποίας ελέγχεται από την πρώτη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα