Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 08 Απριλίου 2010 05:20
UPD:05:32

Πτωτικά για πρώτη φορά σε έξι μέρες κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές των μεταλλουργιών και των αυτοκινητοβιομηχανιών, μετά τα στοιχεία για τον δανεισμό των νοικοκυριών στις ΗΠΑ και τις παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού στην Ιαπωνία που διαμορφώθηκαν εκτός των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών.

Ο MSCI Asia Pacific Index υποχωρούσε 0,5% φθάνοντας στις 128,16 μονάδες στις 9:35 π.μ. στο Τόκιο μετά από πέντε ημέρες ανόδου 2,5%. Τρεις μετοχές σημείωναν απώλειες σε κάθε μία που σημείωνε κέρδη. Ο δείκτης έχει σημειώσει άνοδο 12% από τα χαμηλότερα επίπεδα φέτος στις 8 Φεβρουαρίου καθώς η βελτίωση των οικονομικών στοιχείων και η υπόσχεση της Federal Reserve να διατηρήσει σε χαμηλά επίπεδα τα επιτόκια, περιόρισαν τις ανησυχίες ότι τα ελλείμματα προϋπολογισμών στην Ευρώπη θα καθυστερήσουν την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 βυθίστηκε 0,6%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index υποχώρησε 0,5%, με τις μετοχές του επενδυτικού τραστ στο real estate, Mirvac Group να υποχωρούν 4,4% μετά την ολοκλήρωση της πώλησης μετοχών.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index υποχώρησε 0,6%.

Ο δανεισμός των αμερικανικών νοικοκυριών υποχώρησε 11,5 δισ. δολ. τον Φεβρουάριο, τα μέγιστα σε τρεις μήνες, μετά την αύξηση 10,6 δισ. δολ. τον Ιανουάριο (αναθεωρημένα στοιχεία), που ήταν διπλάσιος από την αρχική εκτίμηση, ανακοίνωσε χθες η Federal Reserve στην Ουάσινγκτον.

Τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου στη Νέα Υόρκη υποχώρησαν 0,3% κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, διευρύνοντας τη χθεσινή πτώση του 1,1%. Χθες στο London Metal Exchange (LME), ο δείκτης των έξι μετάλλων συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του ψευδαργύρου, υποχώρησε 0,6%.

Το γιέν ανατιμήθηκε στα 93,17 έναντι του δολαρίου από 94,08 κατά το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Τόκιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα