Υποχωρεί το αργό

Πέμπτη, 08 Απριλίου 2010 05:35
UPD:05:47

Πτωτικά για δεύτερη μέρα κινήθηκε το πετρέλαιο μετά την κυβερνητική έκθεση που έδειξε μεγαλύτερη αύξηση των αποθεμάτων του στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης ενεργείας στον κόσμο.

Το πετρέλαιο υποχώρησε καθώς το αμερικανικό υπουργείο Ενεργείας ανακοίνωσε αύξηση των αποθεμάτων αργού κατά 1,98 εκατ. βαρέλια στα 356,2 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που πέρασε. Οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού στην Ιαπωνία, την τρίτη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης του καυσίμου στον κόσμο, μειώθηκαν απροσδόκητα τον Φεβρουάριο, αυξάνοντας τις ανησυχίες για την μελλοντική οικονομική παραγωγή.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Μαΐου υποχώρησε έως 39 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 85,49 δολ. το βαρέλι και διαπραγματεύθηκε στα 85,60 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex) στις 9:53 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης. Χθες τα συμβόλαια υποχώρησαν 96 σεντς, ποσοστό 1,1%, κλείνοντας στα 85,88 δολ. το βαρέλι, υποχωρώντας από τα υψηλότερα ημερήσια επίπεδα 18 μηνών στις 6 Απριλίου και από τα 87,09 δολ. το βαρέλι.

Οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού στην Ιαπωνία, όπως γεννήτριες ηλεκτρικής ενεργείας, δείκτης των εταιρειών επενδύσεων σε χρονικό διάστημα τριών έως έξι μηνών, υποχώρησε 5,4% από τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας στο Τόκιο.

Το πετρέλαιο κινήθηκε επίσης πτωτικά καθώς το δολάριο κινήθηκε ανοδικά έναντι του ευρώ. Το ισχυρό δολάριο περιορίζει την ελκυστικότητα των επενδύσεων σε εμπορεύματα φυσικής παραγωγής. Το δολάριο υποχώρησε 0,2% φθάνοντας στο 1,3318 ανά ευρώ στις 9:34 π.μ. στη Σιγκαπούρη μετά τη χθεσινή του υποχώρηση κατά 0,4%.

Το ευρώ κινήθηκε πτωτικά έναντι του δολαρίου εν μέσω εικασιών ότι η Ελλάδα ενδέχεται να μην καταφέρει να μειώσει το έλλειμμά της φέτος, παρά τις προσπάθειες των Ευρωπαίων ηγετών να διαλύσουν τους φόβους ότι η χώρα δεν είναι ευχαριστημένη με το σχέδιο διάσωσης.

Την εβδομάδα που πέρασε οι εισαγωγές αργού πετρελαίου αυξήθηκαν 5,5% φθάνοντας στα 9,56 εκατ. βαρέλια ημερησίως, τα μέγιστα από τον Σεπτέμβριο, έδειξε έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Ενεργείας. Οι εισαγωγές καυσίμων αναρριχήθηκαν 7,5% φθάνοντας στα 2,76 εκατ. βαρέλια ημερησίως, τα υψηλότερα επίπεδα από την εβδομάδα που έληξε στις 5 Φεβρουαρίου.

Οι προμήθειες τις βενζίνης μειώθηκαν 2,5 εκατ. βαρέλια, φθάνοντας στα 222,4 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Τα διϋλιστήρια λειτούργησαν με το 84,5% της δυναμικότητάς τους, τον υψηλότερο ρυθμό από την εβδομάδα που έληξε στις 2 Οκτωβρίου.

Το μπρεντ για παράδοση Μαΐου υποχώρησε έως 40 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 85,19 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe του Λονδίνου. Στις 9:23 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης, το μπρεντ διαπραγματεύθηκε στα 85,23 δολ. το βαρέλι. Τα συμβόλαια υποχώρησαν 56 σεντς, ποσοστό 0,7%, κλείνοντας χθες στα 85,59 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα