Ford: Ανοιχτή σε συνεργασίες για «πράσινα» αυτοκίνητα

Τρίτη, 13 Απριλίου 2010 11:25

Ανοιχτή σε συνεργασίες για την ανάπτυξη «πράσινης» τεχνολογίας δηλώνει η Ford Motor, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι θα είναι επιφυλακτική όσον αφορά στη δέσμευσή της σε οποιαδήποτε συμμαχία.

«Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε αυτό αλλά πιστεύω ότι θα είμαστε προσεκτικοί προτού αποφασίσουμε τίποτα», τόνισε ο εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας Μπιλ Φορντ Τζ. σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο περιθώριο συνεδρίου.

«Πάντα (οι εταιρείες) συμμετέχουν σε κοινοπραξίες με την ελπίδα ότι θα εξοικονομήσουν χρήματα και ανθρώπινο δυναμικό, ωστόσο η εμπειρία μας λέει ότι συχνά τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει», σημείωσε.

Η Ford κάνει προσεκτικά βήματα όσον αφορά στις συνεργασίες της μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της συμμαχίας μεταξύ των ανταγωνιστριών της, Renault, Nissan και Daimler. Όπως τονίζει η εταιρεία, οι εταίροι σε μια κοινοπραξία θα πρέπει να έχουν ξεκαθαρίσει από την αρχή πολλά σημαντικά θέματα όπως τον καταμερισμό της εργασίας.

«Δεν λέω ότι όλες οι κοινοπραξίες είναι κακές. Ωστόσο, θα πρέπει κάποιος να είναι πολύ προσεκτικός και να έχει πολύ σαφείς προσδοκίες», επισήμανε ο Φορντ.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα