Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010 05:19
UPD:05:33

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, ωθώντας τον MSCI Asia Pacific Index στα υψηλότερα επίπεδα 20 μηνών, καθώς οι ανακοινώσεις για τα κέρδη από την JPMorgan Chase & Co. έως την United Parcel Service Inc. τόνωσαν την εμπιστοσύνη για την παγκόσμια οικονομία.

Ο MSCI Asia Pacific Index αναρριχήθηκε 0,7% φθάνοντας στις 129,25 μονάδες στις 11:08 π.μ. στο Τόκιο, οδεύοντας να κλείσει στα υψηλότερα επίπεδα από την 1η Αυγούστου του 2008. Ο περιφερειακός δείκτης έχει αναρριχηθεί 13% από τα χαμηλότερα έτους στις 8 Φεβρουαρίου καθώς τα ανά τον κόσμο οικονομικά στοιχεία ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών και οι ανησυχίες για το έλλειμμα της Ελλάδας περιορίστηκαν.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 και στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημείωναν άνοδο 0,7%. Στην Αυστραλία ο S&P/Asx 200 Index κέρδισε 0,4%. Στη Νέα Ζηλανδία, πτώση 0,2% σημείωσε ο NZX 50 Index παρά την έκθεση που έδειξε ότι η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε για έβδομο μήνα τον Μάρτιο.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index αναρριχήθηκε 1,1% χθες φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθώς έκθεση του αμερικανικού υπουργείου έδειξε ότι οι λιανικές πωλήσεις στη χώρα αυξήθηκαν 1,6% τον άρτιο, υπερβαίνοντας την πρόβλεψη των οικονομικών αναλυτών για αύξηση σε ποσοστό 1,2%.

Η JPMorgan, η δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, ανακοίνωσε 55% αύξηση των καθαρών της κερδών το πρώτο τρίμηνο. Ανοδο 4,5% κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές σημείωσαν οι μετοχές της UPS, της μεγαλύτερη εταιρείας παράδοσης πακέτων στον κόσμο, μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση της πρόβλεψης για τα καθαρά της κέρδη στο σύνολο της χρήσης.

Η αμερικανική Federal Reserve είπε ότι η οικονομία αναπτύχθηκε σε κάποιο βαθμό σχεδόν σε όλες τις αμερικανικές πολιτείες τον Μάρτιο μετά τη βελτίωση των καταναλωτικών δαπανών για της βιομηχανικής παραγωγής. Το ΑΕΠ της Κίνας αυξήθηκε 11,9% το πρώτο τρίμηνο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Ο δείκτης των εταιρειών παραγωγής υλικών στον MSCI Asia Pacific Index, κλάδος με τις καλύτερες επιδόσεις τους τελευταίους 12 μήνες, σημείωσε άνοδο 0,6% μετά την ισχυροποίηση του αργού πετρελαίου για παράδοση Μαΐου σε ποσοστό 2,1% χθες, θέτοντας τέλος στις απώλειες πέντε συνεχόμενων ημερών. Ο δείκτης των έξι μετάλλων σημείωσε άνοδο 1,2% στο Λονδίνο.

Ο Baltic Dry Index, δείκτης του κόστους μεταφοράς δια θαλάσσης των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής, αναρριχήθηκε χθες 1,3%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 15 Μαρτίου.

Φέτος ο MSCI Asia Pacific Index έχει σημειώσει άνοδο 6,6%, έναντι ανόδου 8,6% του S&P 500.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα