Συνεχίζεται η άνοδος του αργού

Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010 06:20
UPD:06:33

Ανοδικά κινήθηκε για δεύτερη μέρα το αργό πετρέλαιο στη Νέα Υόρκη μετά την κυβερνητική έκθεση των ΗΠΑ που έδειξε απροσδόκητη μείωση των προμηθειών καθώς η ζήτηση για βενζίνη αυξήθηκε τα μέγιστα σε πέντε χρόνια.

Το πετρέλαιο αναρριχήθηκε 2,1% χθες καθώς τα αποθέματα αργού μειώθηκαν 2,2 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που πέρασε, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Ενεργείας, σημειώνοντας πτώση για πρώτη φορά σε 11 εβδομάδες. Η κατανάλωση βενζίνης αυξήθηκε 1,3% τις τέσσερις εβδομάδες που έληξαν στις 9 Απριλίου, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Αύγουστο του 2004.

Το αργό για παράδοση Μαΐου σημείωσε άνοδο έως 37 σεντς, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 86,21 δολ. το βαρέλι και διαπραγματεύθηκε στα 86,12 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex) στις 9:25 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης. Χθες τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 1,79 δολ. και έκλεισαν στα 85,84 δολ., θέτοντας τέλος στις απώλειες πέντε ημερών.

Η κατανάλωση βενζίνης στις ΗΠΑ αυξήθηκε 119.000 βαρέλια τις τέσσερις εβδομάδες που έληξαν στις 9 Απριλίου φθάνοντας στα 9,14 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ανακοίνωσε το υπουργείο Ενεργείας. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη άνοδος κατανάλωσης βενζίνης από τον Οκτώβριο.

Το δολάριο διαπραγματεύθηκε στο 1,3661 ανά ευρώ από 1,3653 που ήταν χθες. Το αδύναμο αμερικανικό νόμισμα καθιστά πιο ελκυστικές τις επενδύσεις σε εμπορεύματα φυσικής παραγωγής.

Η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε 11,7% το πρώτο τρίμηνο, με τον ταχύτερο ρυθμό σε χρονικό διάστημα περίπου τριών ετών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών. Η στατιστική υπηρεσία της χώρας θα ανακοινώσει τα εν λόγω στοιχεία σήμερα στο Πεκίνο.

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού διαμορφώθηκαν 5,1% υψηλότερα πάνω από τον μέσον όρο πέντε ετών την εβδομάδα που έληξε στις 9 Απριλίου, και χαμηλότερα από 7,1% την προηγούμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε το υπουργείο Ενεργείας. Οι προμήθειες μειώθηκαν καθώς η παραγωγικότητα των διϋλιστηρίων αυξήθηκαν 1,1% στο 85,6%. Οι εισαγωγές πετρελαίου μειώθηκαν 7,1% στα 8,88 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Οι αμερικανικές αγορές αυξήθηκαν 1,6% τον Μάρτιο, τα μέγιστα σε τέσσερις μήνες, ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου στην Ουάσινγκτον. Επίσης αναθεώρησε προς τα πάνω τις λιανικές πωλήσεις για τον Φεβρουάριο και τον Ιανουάριο, και το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 0,1% τον περασμένο μήνα.

Το μπρεντ για παράδοση Μαΐου διαπραγματεύθηκε στα 86,22 δολ. το βαρέλι, 7 σεντς υψηλότερα, στο ICE Futures Europe του Λονδίνου, στις 9:16 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης. Χθες τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 1,43 δολ., ποσοστό 1,7%, κλείνοντας στα 86,15 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα