Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 05:28
UPD:05:45

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, σύροντας τον MSCI Asia Pacific χαμηλότερα από τα υψηλότερα επίπεδα 20 μηνών, μετά την απροσδόκητη αύξηση της ανεργίας στις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με την ανακοίνωση μέτρων από την Κίνα για τον περιορισμό της αγοράς του real estate και την υποχώρηση της τιμής των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής.

Ο MSCI Asia Pacific Index υποχώρησε 0,4% φθάνοντας στις 128,58 μονάδες στις 10:51 π.μ. στο Τόκιο με τρεις μετοχές να σημειώνουν απώλειες σε κάθε μία που σημείωνε άνοδο. Μέσα στην εβδομάδα ο περιφερειακός δείκτης έχει σημειώσει άνοδο 0,4%, την τρίτη εβδομαδιαία άνοδο, καθώς η Κίνα ανακοίνωση αύξηση 11,9% του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο και τα κέρδη των εταιρειών στις ΗΠΑ υπερέβησαν τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών. Χθες ο δείκτης έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα από τις 6 Αυγούστου του 2008.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε 1,3% και στην Κίνα ο Shanghai Composite Index βυθίστηκε 1%. Στη Νότια Κορέα απώλειες 0,4% σημείωσε ο δείκτης Kopsi. Πτώση 0,5% σημείωσε στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index ο δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,1% μετά από συνεχείς αυξομειώσεις κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Οι αιτήσεις των Αμερικανών για ένταξη στο ταμείο ανεργίας αυξήθηκε την εβδομάδα που έληξε στις 10 Απριλίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 0,9% τον Μάρτιο, ανακοίνωσε η Federal Reserve.

Πτωτικά κινήθηκαν χθες χαλκός και πετρέλαιο στη Νέα Υόρκη. Αντιθέτως άνοδο 0,3% σημείωσαν ο χρυσός για τα συμβόλαια του Μαΐου. Σήμερα το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε 0,4%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα