Διεύρυνε τις απώλειες το αργό

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 05:46
UPD:05:59

Απώλειες για δεύτερη μέρα κινήθηκε το πετρέλαιο μετά την απροσδόκητη αύξηση της ανεργίας στις ΗΠΑ στα υψηλότερα επίπεδα δύο μηνών και τη χαμηλότερη των εκτιμήσεων αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής, σηματοδοτώντας ότι η ζήτηση στη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης ενεργείας στον κόσμο μπορεί να αργήσει να ανακάμψει.

Το πετρέλαιο σημείωσε χθες απώλειες 0,4% καθώς το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι αρχικές αιτήσεις για το ταμείο ανεργίας αυξήθηκαν κατά 24.000 φθάνοντας στις 484.000 την εβδομάδα που έληξε στις 10 Απριλίου. Ο πιο ζεστός καιρός ώθησε χαμηλότερα τη χρήση, τα μέγιστα σε τέσσερα χρόνια περιορίζοντας την αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής τον Μάρτιο στο 0,1%, σύμφωνα με την Federal Reserve. Τα συμβόλαια του αργού έχουν σημειώσει απώλειες τις επτά από τις οκτώ τελευταίες ημέρες.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Μαΐου υποχώρησε έως 26 σεντς, ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στα 85,25 δολ. το βαρέλι και διαπραγματεύθηκε στα 85,28 δολ. κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex) στις 10:21 π.μ. ώρα Σύδνεϋ. Χθες, τα συμβόλαια υποχώρησα 33 σεντς κλείνοντας στα 85,51 δολ. το βαρέλι. Τα συμβόλαια οδεύουν να κλείσουν την εβδομάδα με άνοδο 0,5%.

Επίσης χθες το πετρέλαιο κινήθηκε πτωτικά καθώς το δολάριο περιόρισε τις απώλειες πέντε ημερών έναντι του ευρώ, περιορίζοντας την ελκυστικότητα των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής ως επένδυση. Το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματεύθηκε 0,1% υψηλότερα έναντι του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος φθάνοντας στο 1,3557 στις 10:07 π.μ. ώρα Σύδνεϋ, μετά την ισχυροποίηση του 0,6%.

Η ζήτηση της βενζίνης στις ΗΠΑ υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα οκτώ εβδομάδων την τελευταία εβδομάδα καθώς οι αυτοκινητιστές περιόρισαν τις μετακινήσεις τους μετά τις διακοπές του Πάσχα, ανακοίνωσε στις 13 Απριλίου η MasterCard Inc.

Συνολικά στις ΗΠΑ η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε τον Μάρτιο καθώς οι βιομηχανίες βελτίωσαν τις επιδόσεις τους στο πλαίσιο της ανάκαμψης από τη χειρότερη ύφεση μετά τη δεκαετία του 1930. Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 0,9% μετά την αύξηση 0,2% τον Φεβρουάριο, ανακοίνωσε η Federal Reserve.

Χθες κατά την έναρξη της συνεδρίασης το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο μετά την απροσδόκητη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων σε συνδυασμό με την ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη της Κίνας σε χρονικό διάστημα τριών ετών. Η οικονομία της τελευταίας, δεύτερης μεγαλύτερης χώρας κατανάλωσης πετρελαίου στον κόσμο, αναπτύχθηκε με ρυθμό 11,9% το πρώτο τρίμηνο.

Το μπρεντ για παράδοση Ιουνίου διαπραγματεύθηκε στα 87,48 δολ. το βαρέλι, υποχώρησε 11 σεντς, στο ICE Futures Europe του Λονδίνου στις 10:06 π.μ. στο Σύδνεϋ. Τα συμβόλαια του Μαΐου έληξαν χθες μετά την άνοδό τους 1,02 δολ., ποσοστό 1,2%, κλείνοντας στα 87,17 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα