Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010 05:23
UPD:08:19

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, ωθώντας τον περιφερειακό δείκτη MSCI Asia Pacific στα χαμηλότερα επίπεδα δύο μηνών εν μέσω ανησυχιών ότι η δίωξη της Goldman Sachs Group Inc. από τις ΗΠΑ σηματοδοτεί την διεύρυνση εξονυχιστικών ελέγχων στις τράπεζες.

Ο MSCI Asia Pacific Index υποχωρούσε 1,3% φθάνοντας στις 126,61 μονάδες στις 10:42 π.μ στο Τόκιο με 13 μετοχές να σημειώνουν απώλειες σε κάθε μία που σημείωνε άνοδο. Ο περιφερειακός δείκτης σημείωσε τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 19 Φεβρουαρίου. Ο MSCI Asia Pacific Index έκλεισε την περασμένη εβδομάδα με άνοδο – τρίτη κατά σειρά εβδομάδα κερδών – καθώς τα καλύτερα των εκτιμήσεων οικονομικά στοιχεία και τα αποτελέσματα των εταιρειών στις ΗΠΑ τροφοδότησαν την εμπιστοσύνη στην παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 έκανε βουτιά 1,7% και στην Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi υποχώρησε 1%. Στην Κίνα απώλειες 1% σημείωσε ο Shanghai Composite Index μετά τη λήψη περισσότερων μέτρων από την κυβέρνηση να περιορίσει την άνοδο των τιμών στο real-estate.

Την Παρασκευή 17 Απριλίου στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε απώλειες 1,6% μετά την μήνυση της επιτροπής κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, Securities and Exchange Commission (SEC), για παρουσίαση ψευδών στοιχείων και την παράλειψη δεδομένων σχετικά με χρηματοοικονομικό προϊόν που συνδέεται με ενυπόθηκα δάνεια υψηλού κινδύνου μειωμένης εξασφάλισης. Η αρμόδια οικονομική αρχή της Γερμανίας ζήτησε από την SEC λεπτομέρειες της μήνυσης.

Ο χρυσός για τα συμβόλαια του Ιουνίου υποχώρησε 2% στη Νέα Υόρκη την Παρασκευή, τα μέγιστα από τον Φεβρουάριο, καθώς οι κατηγορίες κατά της Goldman Sachs, ενός από τους μεγαλύτερους διαπραγματευτές εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής της Wall Street, ώθησαν τους επενδυτές να βρουν καταφύγιο στο δολάριο και περιόρισαν την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου ως εναλλακτική επένδυση.

Το αργό πετρέλαιο υποχώρησε 2,7% στη Νέα Υόρκη στις 16 Απριλίου, ενώ ο London Metal Index, ο δείκτης των έξι μετάλλων συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του ψευδαργύρου, υποχώρησε 2,1%.

Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές των ιαπωνικών εξαγωγικών εταιρειών καθώς το γιέν ισχυροποιήθηκε έως τα 91,82 έναντι του δολαρίου μετά τη διαπραγμάτευσή του στα 92,74 κατά τη λήξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Τόκιο στις 16/4. Το ισχυρό γιέν περιορίζει την αξία των εσόδων στο εξωτερικό όταν μετατρέπονται στο νόμισμα της Ιαπωνίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα