Υποχωρεί το αργό

Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010 05:44
UPD:05:54

Πτωτικά για τρίτη μέρα κινήθηκε το αργό πετρέλαιο εν μέσω εικασιών ότι η άνοδος του εμπορεύματος τις τελευταίες 10 εβδομάδες υπερέβη την ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησής του.

Τις τιμές ώθησαν πτωτικά οι εικασίες και οι κινήσεις του νομίσματος και ο ΟΠΕΚ δεν χρειάζεται να επανεξετάσει την παραγωγή του πριν τη συνεδρίαση του Οκτωβρίου, δήλωσε χθες ο υπουργός Πετρελαίου του Κατάρ, Αμπντουλάχ μπιν Χαμάντ αλ-Αττιγιάχ. Επίσης το πετρέλαιο υποχώρησε μετά την ισχυροποίηση του δολαρίου έναντι του ευρώ, περιορίζοντας την ελκυστικότητα των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής που τιμώνται σε αμερικανικό νόμισμα.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Μαΐου υποχώρησε έως 1,10 δολ., ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στα 82,25 δολ. το βαρέλι, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex). Στις 10:26 π.μ. στο Σύδνεϋ το αργό διαπραγματεύθηκε στα 82,34 δολ. το βαρέλι.

Τα συμβόλαια που λήγουν αύριο υποχώρησαν 2,7% στα 83,24 δολ. το βαρέλι στις 16 Απριλίου, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες σε 10 εβδομάδες. Οι τιμές κινήθηκαν πτωτικά μετά τη μήνυση της αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς Securities and Exchange Commission (SEC) κατά της Goldman Sachs Group Inc. για απάτη, γεγονός που προκάλεσε μαζικές πωλήσεις εμπορευμάτων στις αγορές.

Τα συμβόλαια του Ιουνίου υποχώρησαν 85 σεντς, ποσοστό 1%, φθάνοντας σήμερα στα 83,82 δολ. το βαρέλι.

Οι τιμές του αργού σημείωσαν άνοδο 17% τις 10 εβδομάδες που έληξαν στις 16 Απριλίου, καθώς οι ενδείξεις για βελτίωση της ανάπτυξης στις ΗΠΑ και η άνοδος των Χρηματιστηρίων εξισορρόπησαν την επίδραση της ανόδου του δολαρίου. Στις 6 Απριλίου του πετρέλαιο άγγιξα τα 87,09 δολ. τα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2008.

Το μπρεντ για παράδοση Ιουνίου υποχώρησε έως 83 σεντς, ποσοστό 1%, φθάνοντας στα 85,16 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe του Λονδίνου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα