Ιαπωνία : Στο 5,4% ο δείκτης ανεργίας τον Σεπτέμβριο

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2002 08:06

Σε επίπεδα ρεκόρ για πέμπτο συνεχή μήνα διατηρήθηκε τον Σεπτέμβριο η ανεργία στην Ιαπωνία και 30.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν καθώς οι βιομηχανίες προχώρησαν στη μείωση της παραγωγής τους για πρώτη φορά σε χρονικό διάστημα τριών μηνών, ως αποτέλεσμα της μείωσης των εξαγωγών.

Ο δείκτης ανεργίας έμεινε αμετάβλητος στο 5,4% λίγο πιο χαμηλά από το ρεκόρ του 5,5% τον περασμένο Δεκέμβριο, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης της χώρας. Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε στα 3,6 εκατ. ανθρώπους. Μία άλλη έκθεση έδειξε ότι η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε 0,3% από τον Αύγουστο με πρώτη αυτήν των αυτοκινητοβιομηχανιών και των ολοκληρωμένων κυκλωμάτων.

Οι βιομηχανίες σχεδιάζουν να προχωρήσουν και σε νέα μείωση του προσωπικού τους τον ερχόμενο μήνα, καθώς η οικονομία στις ΗΠΑ υποχωρεί. Οι ρυθμοί της ανεργίας ενδέχεται να αυξηθούν, καθώς ο πρωθυπουργός της χώρας Γιουνιχίρο Κοϊζούμι ασκεί πιέσεις στην Mizuho Holdings Inc. και σε άλλες τράπεζες να προχωρήσουν στην παραγραφή των δανείων περίπου 52,4 τρισ. γιεν (420 δισ. δολ.) τα οποία δεν έχουν αποπληρωθεί και ωθούν εταιρείες σε πτώχευση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα