Ελαφρά διαφοροποίηση του χρυσού

Τρίτη, 20 Απριλίου 2010 06:19
UPD:06:28

Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσε ο χρυσός κάτω από τα 1.140 δολ. η ουγγιά στην Ασία, καθώς οι διαπραγματευτές υπολόγισαν ότι η μήνυση των αρμοδίων αρχών των ΗΠΑ κατά της Goldman Sachs Group Inc. θα βαρύνει τη ζήτηση των επενδυτών για εμπορεύματα φυσικής παραγωγής.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση ταλαντεύθηκε μεταξύ κερδών 0,2% και ανάλογων απωλειών πριν σημειώσει ελαφρά διαφοροποίηση στα 1.137,60 δολ. η ουγγιά στις 9:15 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης. Το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε χθες στα 1.124 δολ. η ουγγιά, φθάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 6 Απριλίου, καθώς η δίωξη της Goldman τρόμαξε τους επενδυτές καθώς ώθησε το αμερικανικό νόμισμα στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων έναντι των κυριότερων νομισμάτων.

Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσε το δολάριο έναντι του καλαθιού των έξι νομισμάτων μετά από άνοδο τριών ημερών καθώς οι έρευνες για την Goldman επεκτάθηκαν στην Ευρώπη. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές της χώρας να ελέγξουν την Goldman και η Γερμανία σηματοδότησε ότι ενδέχεται να κάνει το ίδιο.

Ο Reuters/Jefferies CRB Index των 19 πρώτων υλών υποχώρησε έως 1,3% χθες μετά την πτώση του κατά 1,2% στις 16 Απριλίου. Η Goldman είναι η μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία διαπραγμάτευσης εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής.

Το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,5% φθάνοντας στα 17,83 δολ. η ουγγιά, άνοδο 0,1% σημείωσε η πλατίνα φθάνοντας στα 1.697 δολ. η ουγγιά, ενώ απώλειες 0,2% σημείωσε το παλλάδιο, φθάνοντας στα 536,75 δολ. η ουγγιά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα