Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010 05:21
UPD:05:31

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές ωθώντας τον MSCI Asia Pacific Index στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πέντε εβδομάδων, καθώς τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα της Elpida Memory Inc. και της Apple Inc. τόνωσαν την εμπιστοσύνη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Ο MSCI Asia Pacific Index αναρριχήθηκε 0,8% φθάνοντας στις 126,94 μονάδες στις 9:29 π.μ. στο Τόκιο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 17 Μαρτίου. Ο περιφερειακός δείκτης έχει κερδίσει 5,4% φέτος, καθώς τα καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη και τα οικονομικά στοιχεία επισκίασαν τις ανησυχίες ότι η Ελλάδα θα δυσκολευτεί να μειώσει το έλλειμμα προϋπολογισμού και ότι ο περιορισμός των πιστώσεων στην Κίνα θα αναχαιτίσει την ανάπτυξη.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο ο,8% καθώς τα αποτελέσματα εταιρειών από την Harley Davidson Inc. έως την Marshall & Ilsley Corp. επηρέασαν θετικά την αγορά. Μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου στις ΗΠΑ η Apple ανακοίνωσε ότι το δεύτερο τρίμηνο τα κέρδη της σχεδόν διπλασιάστηκαν φθάνοντας στα 3,07 δισ. δολ. και οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση 49% φθάνοντας στα 13,5 δισ. δολ., υπερβαίνοντας τις μέσες προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών.

Οι μετοχές της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής τσιπ μνήμης της Ιαπωνίας, Elpida, σημείωσαν άνοδο 4,7% φθάνοντας στα 2.105 γιέν η μία στο Τόκιο μετά την ανακοίνωση των κερδών της για τη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου, που διαμορφώθηκαν στα 2 δισ. γιέν (21,5 εκατ. δολ.).

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές των εταιρειών εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής μετά την αναρρίχηση 2,5% του αργού πετρελαίου για παράδοση Μαΐου στη Νέα Υόρκη, ενώ τα συμβόλαια του χρυσού για παράδοση Ιουνίου σημείωσαν άνοδο 0,3%. Ο δείκτης των έξι μετάλλων στο London Metal Exchange (LME) σημείωσε χθες άνοδο 1,5%, τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 29 Μαρτίου.

Κέρδη σημείωναν οι μετοχές των ιαπωνικών εξαγωγικών εταιρειών καθώς το γιέν υποχώρησε έως τα 93,39 έναντι του αμερικανικού δολαρίου μετά τη διαπραγμάτευσή του στα 92,60 κατά το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Τόκιο,. Το αδύναμο γιέν αυξάνει τα έσοδα των ιαπωνικών εταιρειών στο εξωτερικό όταν αυτές μετατρέπονται στο νόμισμα της χώρας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα