Διεύρυνε την άνοδό του το αργό

Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010 05:34
UPD:05:43

Ανοδικά για δεύτερη μέρα κινήθηκε το πετρέλαιο μετά την κλαδική έκθεση που έδειξε μείωση των προμηθειών αργού πετρελαίου και πετρελαιοειδών στις ΗΠΑ, τονώνοντας την αισιοδοξία ότι η ζήτηση ενδέχεται να αυξηθεί στη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης ενεργείας στον κόσμο.

Το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο έως 0,7% μετά την ανακοίνωση του American Petroleum Institute (API) ότι τα αποθέματα του αργού μειώθηκαν 741.00 βαρέλια και τα διϋλισμένα καύσιμα, κατηγορία που περιλαμβάνει το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντήζελ, μειώθηκαν 3,1 εκατ. βαρέλια. Σήμερα, κυβερνητική έκθεση στις ΗΠΑ θα δείξει κατά πάσα πιθανότητα μείωση των προμηθειών αργού, εκτιμούν οι οικονομικοί αναλυτές.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Ιουνίου σημείωσε άνοδο 43 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 84,28 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex) στις 11:41 π.μ. στο Σύδνεϋ. Χθες τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 72 σεντς κλείνοντας στα 83,85 δολάρια. Τα συμβόλαια του Μαΐου, που σημείωσαν άνοδο 2 δολ. φθάνοντας στα 83,45 δολ., έληξαν με το τέλος των διαπραγματεύσεων στο floor.

Ανοδικά κινήθηκε χθες το πετρέλαιο καθώς άνοιξε ξανά ο εναέριος χώρος της Ευρώπης, αποκαθιστώντας μέρος της ζήτησης σε καύσιμα αεροσκαφών. Επίσης οι τιμές του σημείωσαν άνοδο καθώς ανοδικά κινήθηκαν οι αμερικανικές μετοχές, περιορίζοντας την διήμερη υποχώρηση των μετοχών του δείκτη MSCI World Index, λόγω της βελτίωσης των εταιρικών κερδών που τόνωσε την εμπιστοσύνη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη. Στη Νέα Υόρκη ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 0,8%.

Το μπρεντ για παράδοση Ιουνίου σημείωσε άνοδο έως 56 σεντς, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 85,36 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe του Λονδίνου. Στις 11:32 π.μ. ώρα Σύδνεϋ το μπρεντ διαπραγματεύθηκε στα 85,19 δολ. το βαρέλι. Χθες τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 57 σεντς, ποσοστό 0,7%, κλείνοντας στα 84,80 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα