Η ατζέντα της εβδομάδας (29/10-1/11/2002)

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2002 12:20
UPD:01/11/2002 11:51

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου

Ελλάδα

-10:00 Α΄ Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της Nexus Επενδυτική στα γραφεία της εταιρείας, επί της οδού Μιχαλακοπούλου 91, 115 28 Αθήνα, 4ος όροφος, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Μετατροπή των μετοχών της εταιρείας από ανώνυμες σε ονομαστικές και αντίστοιχη τροποποίηση των άρθρων 5 και 6 του Καταστατικού. 2. Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας για κάλυψη ζημιών με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής. Μετατροπή της ονομαστικής αξίας της μετοχής και του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας από δραχμές σε ευρώ. Αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 5 παρ. 1 του Καταστατικού της εταιρείας.

-Συνέντευξη Τύπου ΟΤΕ για την παρουσίαση του ολυμπιακού χορηγικού προγράμματος «Αθλόπολις»

-Γεύμα εργασίας του προέδρου του ΕΟΤ Ι. Πατέλλη με τους δημοσιογράφους. Θα συζητηθούν θέματα που αφορούν διεθνείς εκθέσεις τουρισμού.

Ευρώπη

-Bρετανία

Οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της British Petroleum

-Γαλλία

09:30 Δείκτης τιμών παραγωγού Σεπτεμβρίου

-Γερμανία

Οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της Deutsche Telekom

-Ιταλία

Τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Alitalia

ΗΠΑ

-17:00 Δείκτης καταναλωτικού κλίματος Οκτωβρίου του Conference Board. Εκτιμάται ότι ο εν λόγω δείκτης υποχώρησε στις 90 μονάδες από 93,3 μονάδες τον Σεπτέμβριο.

-18:30 Ομιλία του διοικητή της Fed, Αλαν Γκρίνσπαν, στο Ιnternational Institute of Education

Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου

Ελλάδα

-10:00 Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΑΤΤΙ-ΚΑΤ ΑΤΕ στην έδρα της εταιρείας, Μεσογείων 109-111, στον 7ο όροφο του κτιρίου Γ1 του συγκροτήματος «ΠΟΛΙΤΕΙΑ», στην Αθήνα, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου με βάση τις διατάξεις του Ν. 3016/2002. 2. Προέγκριση αμοιβών μελών Διοικητικού Συμβουλίου. 3. Τροποποίηση του άρθρου 20 του Καταστατικού της Εταιρίας. 4. Διάφορες ανακοινώσεις. 5. Παροχή εξουσιοδοτήσεως στον Πρόεδρο της Γενικής Συνελεύσεως και στον Γραμματέα της για να υπογράψουν και να επικυρώσουν τα πρακτικά της Γενικής Συνελεύσεως. -10:00 Συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον υπουργό Οικονομίας Νίκο Χριστοδουλάκη. Από τις 12 το μεσημέρι και μετά ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί διαδοχικά με τον κ. Κώστα Καραμανλή, την κυρία Αλέκα Παπαρήγα και τον κ. Νίκο Κωνσταντόπουλο, προκειμένου να τους ενημερώσει για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, τον «Ευρωστρατό» και το Κυπριακό.

-13:00 Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Τεχνοδομή Αφοι Μιχ. Τραυλού ΑΒΕΤΤΕ στα γραφεία της εταιρείας, στο Μοσχάτο Αττικής (οδός Χρυσοστόμου Σμύρνης 11, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου με βάση τις διατάξεις του Ν.3016/2002. 2. Προέγκριση αμοιβών μελών Διοικητικού Συμβουλίου. 3. Τροποποίηση του άρθρου 21 του Καταστατικού της Εταιρίας. 4. Διάφορες ανακοινώσεις. 5. Παροχή εξουσιοδοτήσεως στον Πρόεδρο της Γενικής Συνελεύσεως και στον Γραμματέα της για να υπογράψουν και να επικυρώσουν τα Πρακτικά της Γενικής Συνελεύσεως.

-13:00 Η Sony Hellas διοργανώνει εκδήλωση για τους εκπροσώπους του Τύπου με αφορμή την ευκαιρία της συμπλήρωσης δέκα ετών από την ίδρυσή της. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο Αθηναϊς (Καστοριάς 34-36, Βοτανικός).

-13:30 Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Εθνική ΑΕΕΓΑ στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, επί της οδού Καραγεώργη Σερβίας 8, Αθήνα, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Καθορισμός ιδιοτήτων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ως εκτελεστικών, μη εκτελεστικών και ανεξαρτήτων μη εκτελεστικών.

-Ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται την Κυριακή, 3/11/, η Πανελλήνια Έκθεση Τεχνολογίας Αλουμινίου και Εφαρμογών (στο εκθεσιακό κέντρο ΕΚΕΠ, 12ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας).

-16:00 Ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Jumbo A.E. στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, στην οδό Κύπρου 9 & Υδρας, στο Μοσχάτο Αττικής http://www.presspoint.gr/release.asp?id=18380 .

Ευρώπη

-Βρετανία

Αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της Colt Telecom

Aποτελέσματα τρίτου τριμήνου της Unilever

-Γαλλία

09:45 Δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Οκτωβρίου

Πωλήσεις τρίτου τριμήνου της εταιρείας Alcatel

Εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

-Γερμανία

Aποτελέσματα τρίτου τριμήνου των εταιρειών SAP και Volkswagen

14:30 Δίνεται στη δημοσιότητα η τριμηνιαία έκθεση του Reuters για τη γερμανική οικονομία.

-Ιταλία

11:00 Πληθωρισμός Οκτωβρίου (προκαταρκτικά στοιχεία). Εκτιμάται ότι αυξήθηκε στο 2,7% από 2,6% το Σεπτέμβριο.

ΗΠΑ

Δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του ΑΒC/Money

Καναδάς

ΑΕΠ Αυγούστου

Ιαπωνία

Συνεδριάζει η αρμόδια για τη χάραξη της νομισματικής πολιτικής επιτροπή της Τράπεζας της Ιαπωνίας.

Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου

Ελλάδα

-Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης προεδρεύει κυβερνητικής επιτροπής με θέμα τον προϋπολογισμό του 2003 και το απόγευμα συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ.

-10:00 Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας INTEΡΤΕΚ Α.Ε. στα γραφεία της εταιρείας επί της οδού Αφροδίτης 24 και Ριζούντος με θέμα ημερήσιας διάταξης εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου.

-10:00 Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Χαϊδεμένος ΑΕΒΕ στην έδρα της εταιρίας, Εθνικής Αντιστάσεως & Τραχώνων 4 στον Αλιμο, με θέματα ημερησίας διάταξης: 1. Εκλογή ανεξαρτήτων μη εκτελεστικών μελών του Δ.Σ. και καθορισμός αρμοδιοτήτων των μελών του ΔΣ. 2. Διάφορα θέματα.

-Συνεδριάζουν οι διοικήσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Χρηματιστηρίου http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/10/30/255677.htm .

-Συνέρχεται το διοκητικό συμβούλιο της Alpha Bank, προκειμένου να εγκρίνει τα οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου.

-12 μ. Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας J&P Αβαξ Α.Ε. στο ξενοδοχείο «ATHENAUM INTERCONTINENTAL ATHENS» με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Τροποποίηση του άρθρου 19 του Καταστατικού της εταιρείας. 2. Επικύρωση εκλογής μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας. 3. Εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας με τον Ν. 3016/2002 «περί εταιρικής διακυβέρνησης».

-12 μ. Έκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της εταιρείας Iασώ Α.Ε. στην έδρα της εταιρίας, Λεωφ. Κηφισίας 37 - 39, Μαρούσι http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/10/15/252183.htm .

-13:00 Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Cosmote Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε. στην Αίγλη Ζαππείου http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/10/15/252183.htm .

-16:00 Η Alpha Bank ανακοινώνει τα οικονομικά της αποτελέσματα για το εννεάμηνο του τρέχοντος έτους.

Ευρώπη

-Γαλλία

Δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Οκτωβρίου

-Γερμανία

Οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου των εταιρειών Deutsche Post, Deutsche Bank και Metro.

-Bρετανία

Οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της εταιρείας Shell

-Iταλία

Οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat

ΗΠΑ

-15:30 Αιτήσεις επιδόματος ανεργίας για την εβδομάδα έως τις 26 Οκτωβρίου. Εκτιμάται ότι αυτές διαμορφώθηκαν στις 410.000.

-15:30 ΑΕΠ τρίτου τριμήνου

Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου

Ελλάδα

-Έναρξη ισχύος του νόμου 2932/2002 σχετικά με την απελευθέρωση των θαλασσίων μεταφορών http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/10/30/255676.htm .

-10:45 Συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Σιμεόν Σαξ-Κόμπουργκ-Γκότα

-12 μ. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Νικόλαος Γκαργκάνας παραχωρεί συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα Ν216 του κεντρικού καταστήματος της Τράπεζας. Αντικείμενο: Πράξη διοικητή με θέμα «ενημέρωση συναλλασσομένων με τα πιστωτικά ιδρύματα, για τους όρους που διέπουν τις συναλλαγές τους».

-Ανοίγει τις πύλες της η 1η Έκθεση Σύγχρονου Γραφείου και Πληροφορικής στο Εκθεσιακό Κέντρο στις Γούρνες του Ηρακλείου Κρήτης (έως την Κυριακή 3/11).

-Ξεκινά η 2η Έκθεση Franchising Βορείου Ελλάδος (στο ξενοδοχείο Hyatt Regency της Θεσσαλονίκης.

-6ο Πανελλήνιο Σύνεδριο Logicstics 2002 με θέμα «Από την εμπειρία στη γνώση», στο εκπαιδευτικό κέντρο της Εθνικής Τράπεζας (Λ. Ποσειδώνος 41-45, Γλυφάδα).

-5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιβάλλοντος με τίτλο «Περιβάλλον, Ενέργεια και Ανάπτυξη» στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ακταίον» της Ρόδου.

ΗΠΑ

-15:30 Ανεργία Οκτωβρίου. Εκτιμάται ότι αυξήθηκε στο 5,8% από 5,6% το Σεπτέμβριο.

-15:30 Προσωπικό εισόδημα Σεπτεμβρίου. Εκτιμάται ότι αυξήθηκε κατά 0,5% έναντι αύξησης 0,4% τον Αύγουστο.

-15:30 Καταναλωτικές δαπάνες Σεπτεμβρίου. Εκτιμάται ότι μειώθηκαν κατά 0,1% έναντι αύξησης κατά 0,3% τον Αύγουστο.

-17:00 Κατασκευαστικές δαπάνες Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, οι εν λόγω δαπάνες μειώθηκαν κατά 0,3% έναντι μείωσης 0,4% τον Αύγουστο.

-17:00 Δείκτης ISM (Institute for Supply Management) για την επιχειρηματική δραστηριότητα στο μεταποιητικό τομέα κατά τον Οκτώβριο. Εκτιμάται ότι ο εν λόγω δείκτης διαμορφώθηκε στις 49 μονάδες από 49,5 μονάδες τον Σεπτέμβριο.

Ιαπωνία

-Πωλήσεις αυτοκινήτων Οκτωβρίου

-Τα στοιχεία της ατζέντας εμπλουτίζονται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα