Merit: Απαιτείται άμεση προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης

Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010 15:44

Όσο καθυστερεί η ένταξη της Ελλάδας στον μηχανισμό βοήθειας από την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ., το ελληνικό χρηματιστήριο θα παραμένει στην εντατική, προειδοποιεί η Merit ΧΑΕΠΕΥ στο σημερινό της σχόλιο.

«Έως ότου να συμβεί αυτό, δηλαδή να επιλεγεί επιτέλους ο δανεισμός μέσω του μηχανισμού βοήθειας, ο Γενικός Δείκτης κατά τη γνώμη μας δύσκολα θα ξεπεράσει το επίπεδο αντίστασης των 2.090 μονάδων», τονίζει η χρηματιστηριακή, εκτιμώντας ότι μόνο η προσφυγή στον μηχανισμό θα οδηγήσει σε άνοδο το ελληνικό χρηματιστήριο.

«Η κίνηση αυτή πρέπει να λάβει χώρα άμεσα, δηλαδή ΧΘΕΣ, από τη στιγμή που απαιτείται έκδοση νέων ομολόγων καθώς οι δανειακές ανάγκες της χώρας αφενός δεν έχουν καλυφθεί και αφετέρου δεν γίνεται να καλύπτονται με επιτόκια θνησιγενή», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω, η Merit θεωρεί ότι ενδείκνυται το βραχυχρόνιο trading, όπως επίσης προσεκτικές τοποθετήσεις σε συγκεκριμένες μετοχές που η εταιρεία έχει εντοπίσει και πιο συγκεκριμένα: της Εθνικής Τράπεζας σε επίπεδα ίσα ή χαμηλότερα των € 12,50 με τιμή πώλησης τα € 13,90, της μετοχής της Alpha Bank με τιμή εισόδου σε επίπεδα πλησίον των € 6,60 και τιμή εξόδου τα € 7,30, της Τράπεζας Κύπρου με τιμή εισόδου κοντά των € 4,50 και τιμή εξόδου τα € 4,77, του ΟΠΑΠ με τιμή εισόδου σε επίπεδα που πλησιάζουν τα € 16,60 – 16,70 και τιμή εξόδου στα € 17,40, της 3Ε με τιμή εισόδου κοντά στα € 19,40 και τιμή εξόδου τα € 20 και της μετοχής της Τιτάν με τιμή εισόδου πλησίον των € 19 και τιμή εξόδου στα € 19,70.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα