Συνεχίζεται η πτώση στο χρηματιστήριο του Παρισιού

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2002 13:54

ΠΤΩΤΙΚΕΣ τάσεις εξακολουθούν να επικρατούν στη γαλλική χρηματιστηριακή αγορά με αρνητικό πρωταγωνιστή τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης CAC 40 υποχωρεί κατά 1,38% και έχει διαμορφωθεί στις 3.077 μονάδες, κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο της ημέρας (3.070,95).

Από το σύνολο των μετοχών που συγκροτούν τον εν λόγω δείκτη, 28 υποχωρούν και 12 ενισχύονται.

Τις σημαντικότερες απώλειες (6,51%) καταγράφει ο τίτλος της Orange. Η θυγατρική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της France Telecom επανέλαβε σήμερα ότι η αύξηση των εσόδων της στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης δεν αναμένεται να ξεπεράσει το 15%. Ανακοίνωσε επίσης ότι η συνδρομητική της βάση στο εννεάμηνο του 2002 αυξήθηκε κατά 12,6%, ποσοστό μικρότερο από τις προσδοκίες της αγοράς.

Πτωτικά κινείται και η μετοχή της France Telecom μετά την προειδοποίηση της διοίκησης ότι τα έσοδα της εταιρείας στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης αναμένεται να αυξηθούν κατά 8% έναντι 9% που εκτιμούσε αρχικώς.

Απώλειες καταγράφει και η μετοχή της STMicroelectronics στον απόηχο της είδησης ότι ο όμιλος World Semiconductor Statistics αναθεώρησε προς τα κάτω την εκτίμησή του για το ποσοστό αύξησης των πωλήσεων ημιαγωγών παγκοσμίως κατά το 2003.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα