Αρνητικό παραμένει το κλίμα στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης

Ισχυρές πιέσεις στον κλάδο των τραπεζών
Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2002 14:36

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ πτώση εξακολουθεί να σημειώνει ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης στη Φρανκφούρτη κυρίως λόγω των έντονων πιέσεων στον κλάδο των τραπεζών.

Η επιδείνωση του κλίματος αποδίδεται σε ενδείξεις ότι οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη θα ανοίξουν με απώλειες, καθώς και στις ανησυχίες που προκάλεσαν τα χθεσινά στοιχεία για την πορεία της γερμανικής οικονομίας http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/10/29/255388.htm .

Αυτή την ώρα, ο δείκτης Xetra DAX υποχωρεί κατά 1,94% και βρίσκεται στις 3.136 μονάδες, πολύ κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο της συνεδρίασης (3.134,69).

Σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι μετοχές της HypoVereinsBank (-5,44%) και Commerzbank (-4,70%). Η Merrill Lynch υποβάθμισε την επενδυτική της πρόταση για τη μετοχή της HVB σε «πώληση».

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της "Wall Street Journal" οι παραπάνω τράπεζες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για τη συγχώνευση των των online χρηματιστηριακών τους δραστηριοτήτων. Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές εκτιμάται πως βρίσκονται σε αρχικό στάδιο.

Μεγάλη πτώση (3,33%) σημειώνει η μετοχή της Deutsche Bank. H Lehman Brothers προέβη σήμερα σε υποβάθμιση της τιμής-στόχου της γερμανικής μετοχής στα 50 ευρώ από 61 ευρώ που είναι σήμερα. Παράλληλα, εκφράζονται ανησυχίες για τα οικονομικά αποτελέσματα της Deutsche Bank, τα οποία θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Πέμπτη.

Σημαντικές απώλειες (3,76%) καταγράφει τέλος η μετοχή της Infineon Technologies στον απόηχο της είδησης ότι ο όμιλος World Semiconductor Statistics αναθεώρησε προς τα κάτω την εκτίμησή του για το ποσοστό αύξησης των πωλήσεων ημιαγωγών παγκοσμίως κατά το 2003.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα