Σε ιστορικό υψηλό το CDS των ελληνικών ομολόγων

S&P: Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει
Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010 11:01
UPD:11:26

Σε νέο ιστορικό υψηλό αναρριχήθηκε σήμερα το κόστος ασφάλισης των ελληνικών κρατικών ομολόγων έναντι αθέτησης πληρωμών, καθώς παραμένει η αβεβαιότητα αναφορικά με το μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το CMA DataVision, το CDS των πενταετών ομολόγων ανήλθε μέχρι τις 555 μονάδες βάσης από 485,7 μονάδες βάσης που έκλεισε χθες στη Νέα Υόρκη. Αυτό σημαίνει ότι το κόστος ασφάλισης 10 εκατ. ευρώ έναντι αθέτησης πληρωμών κοστίζει πλέον 505.000 ευρώ.

Το spread του ελληνικού 10ετούς ομολόγου έναντι του γερμανικού Bund διαμορφωνόταν στις 518 μονάδες βάσης. Χθες, ανήλθε στο ιστορικό υψηλό των 532 μονάδων βάσης.

S&P: Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει

Στην εκτίμηση ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει προέβη ο επικεφαλής της επιτροπής αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας της Standard & Poor’s, Τζον Τσάμπερς.

Σε συνέντευξή του στο Reutes Insider, ο Τσάμπερς τόνισε ότι η S&P δεν θα είχε την Ελλάδα σε διαβάθμιση investment-grade αν πίστευε ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει. «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κίνδυνοι στο χρέος και δεν σημαίνει ότι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι (δεν) έχουν ηράκλειο έργο μπροστά τους για να εξυγιάνουν τα δημόσια οικονομικά», ανέφερε.

Σε ξεχωριστή συνέντευξή του στο Dealing Room, ένα chat room του Reuters, εκτίμησε ότι θα υπάρξουν εκτεταμένες επιπτώσεις, ιδιαίτερα στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, εάν τα συμπεράσματα του οίκου είναι λάθος και η χώρα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα