Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010 05:31

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές ωθώντας υψηλότερα τον MSCI Asia Pacific Index, τα μέγιστα σε χρονικό διάστημα πλέον των πέντε εβδομάδων, καθώς οι μετοχές της Toyota Motor Corp. και Canon Inc. οδήγησαν την άνοδο εν μέσω εικασιών ότι τα κέρδη θα αυξηθούν καθώς ανακάμπτει η παγκόσμια οικονομία.

Ο MSCI Asia Pacific Index αναρριχήθηκε 1,1% φθάνοντας στις 126,74 μονάδες στις 10:30 π.μ. στο Τόκιο με περισσότερες από εννέα μετοχές να σημειώνουν κέρδη σε άλλες τόσες που σημείωναν απώλειες. Ο δείκτης οδεύει να σημειώσει τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 17 Μαρτίου.

Την περασμένη εβδομάδα ο δείκτης υποχώρησε 2,3% μετά τη μήνυση των ΗΠΑ κατά της Goldman Sachs Group Inc. και την αύξηση των μέτρων από την Κίνα για τον περιορισμό των τιμών ακινήτων.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 αναρριχήθηκε 2,2% φθάνοντας στις 11.151,47 μονάδες, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας Ασίας Ειρηνικού και τα μέγιστα για τον ίδιο από τις 5 Μαρτίου. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Αυστραλία λόγω εθνικής εορτής.

Στην Ταϊβάν ο Taiex και στη Νότια Κορέα ο Kospi σημείωσαν άνοδο μεγαλύτερη του 1%. Η οικονομία της Νότιας Κορέας αναπτύχθηκε κατά πάσα πιθανότητα το πρώτο τρίμηνο καθώς η παγκόσμια ζήτηση τόνωσε τις πωλήσεις αυτοκινήτων και ηλεκτρονικών της χώρας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών. Τα σχετικά στοιχεία θα ανακοινωθούν αύριο στις 8 π.μ. ώρα Σεούλ.

Την Παρασκευή 23 Απριλίου ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 0,7% κλείνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2008. Οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 27% τον Μάρτιο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα 47 ετών υπερβαίνοντας τα επίπεδα και των υψηλότερων εκτιμήσεων των αναλυτών. Οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών σημείωσαν άνοδο 2,8%.

Το γιέν υποτιμήθηκε σήμερα στα 94,18 έναντι του δολαρίου από 93,43 που ήταν στις 3 μ.μ. κατά τη λήξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Τόκιο στις 23 Απριλίου, και υποχώρησε έναντι του ευρώ στα 125,80 από 123,69. Το αδύναμο γιέν τονώνει την αξία των κερδών των ιαπωνικών εταιρειών στο εξωτερικό όταν τα μετατρέπουν στο νόμισμά τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα