Πέμπτη ημέρα ανόδου για το αργό

Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010 05:46

Ανοδικά για πέμπτη ημέρα κινήθηκε το αργό πετρέλαιο εν μέσω εικασιών ότι η ζήτηση θα αυξηθεί καθώς η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει από την ύφεση.

Το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε πάνω από τα 85 δολ. το βαρέλια καθώς αύριο το Conference Board ανακοινώνει στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης ενεργείας στον κόσμο, θα δείξει κατά πάσα πιθανότητα αύξηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στα υψηλότερα επίπεδα τριών μηνών. Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές για πρώτη φορά σε τρεις ημέρες εν μέσω προσδοκιών για υψηλότερα κέρδη της ιαπωνικής Toyota Motor Corp.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Ιουνίου σημείωσε άνοδο έως 44 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 85,56 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex). στις 9:39 π.μ. στη Σιγκαπούρη το αργό διαπραγματεύθηκε στα 85,45 δολ. το βαρέλι.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε άνοδο 0,9% φθάνοντας στις 126,42 μονάδες στις 9:40 π.μ. στο Τόκιο.

Στις 23 Απριλίου το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο 1,7% φθάνοντας στα 85,12 δολ. το βαρέλι, κλείνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις 15 Απριλίου, μετά τις κυβερνητικές εκθέσεις που έδειξαν στις ΗΠΑ ότι οι πωλήσεις νέων κατοικιών αυξήθηκαν τον Μάρτιο και οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών. Τα εμπορεύματα φυσικής παραγωγής έκαναν ράλι καθώς το δολάριο υποχώρησε έναντι του ευρώ για πρώτη φορά σε επτά ημέρες.

Εκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου έδειξαν ότι οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 27% τον Μάρτιο, τα μέγιστα σε 47 χρόνια. Οι παραγγελίες για καταναλωτικά αγαθά που διαρκούν τουλάχιστον τρία χρόνια, εξαιρουμένων των αυτοκινήτων και των αεροσκαφών, αναρριχήθηκαν 2,8%.

Ο Dollar Index, ο δείκτης του αμερικανικού νομίσματος έναντι των έξι κυριότερων νομισμάτων σημείωσε σήμερα ελαφρά διαφοροποίηση στο 81,35, μετά την υποχώρησή του 0,3% στις 23 Απριλίου. Το αδύναμο δολάριο τονώνει την ελκυστικότητα των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής ως εναλλακτική επένδυση.

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν απροσδόκητα 1,89 εκατ. βαρέλια φθάνοντας στα 355,9 εκατ. την εβδομάδα που έληξε στις 16 Απριλίου, σύμφωνα με την έκθεση του υπουργείου Ενεργείας.

Το μπρεντ για παράδοση Ιουνίου σημείωσε άνοδο έως 40 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 87,65 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe του Λονδίνου. Στις 9:55 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης, το μπρεντ διαπραγματεύθηκε στα 87,64 δολ. το βαρέλι. Στις 23 Απριλίου το καύσιμο σημείωσε άνοδο 1,8% φθάνοντας τα 87,25 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα