ΓΣΕΕ: Απεργίες προσεχώς...

«Δεν υπάρχει λόγος συνάντησης για το ασφαλιστικό»
Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010 17:55
UPD:18:45

Νέες απεργίες προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, με αφορμή την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης και των ανακοινώσεων που ακολούθησαν.

Νέες απεργίες προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, με αφορμή την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης και των ανακοινώσεων που ακολούθησαν, ενώ, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν προσήλθε στο υπουργείο Εργασίας για τις προγραμματισμένες για σήμερα συνομιλίες με τον Ανδρέα Λοβέρδο για το ασφαλιστικό, τόνισε: «Δεν υπάρχει λόγος συνάντησης».

«Διαμορφώθηκε πλειοψηφία, η οποία θεώρησε ότι μετά την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης και των συνεντεύξεων – ανακοινώσεων που έχουν γίνει, δεν υπάρχει λόγος συνάντησης», εξήγησε ο κ. Παναγόπουλος και γνωστοποίησε την πρόθεση της ΓΣΕΕ να προβεί σε απεργίες το αμέσως προσεχές διάστημα.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δήλωσε πως θα συγκαλέσει αύριο Τρίτη την Εκτελεστική Επιτροπή και θα εισηγηθεί την πραγματοποίηση απεργιών στο αμέσως επόμενο διάστημα.

«Υπάρχουν ραγδαίες εξελίξεις οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν γιατί θέτουν στο στόχαστρο των αντεργατικών και νεοφιλελεύθερων επιδιώξεων και τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παναγόπουλος υπογράμμισε πως «το ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης και τα εργασιακά δικαιώματα, ιδίως αυτά που αναφέρονται στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, στην απελευθέρωση των απολύσεων, στον ρόλο του οργανισμού μεσολάβησης και διαιτησίας και όσα κατά καιρούς ακούγονται, αποτελούν για μας αδιαπραγμάτευτα θέματα, τα οποία δεν μπορούμε να δεχθούμε και να υποχωρήσουμε».

Κάλεσε επίσης τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τις εργοδοτικές οργανώσεις, ακόμα και για την ΕΓΣΣΕ «κόντρα στη λογική των επιτηρητών, να ξεκινήσουν διαδικασίες για άμεση υπογραφή ΣΣΕ που θα αποδεικνύουν ότι ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας δεν μπορεί και δεν πρέπει να θιγεί, διότι είναι η μοναδική ελπίδα, που έχει μείνει στο κουτί της Πανδώρας από την στιγμή που εκείνο άνοιξε».

Ο κ. Παναγόπουλος πρόσθεσε ότι προέχει «όλες οι δυνάμεις του τόπου και οι πολιτικές που με ευκολία ανταλλάσουν ύβρεις και αλληλοκατηγορίες αλλά και οι συνδικαλιστικές, να δημιουργήσουν ένα αρραγές κοινό μέτωπο».

Επιπλέον, κάνοντας λόγο για «την πιο κρίσιμη μάχη της Μεταπολεμικής μας ιστορίας» κάλεσε τους εργαζομένους να είναι ενωμένοι και δυνατοί, για να «σώσουμε από αυτή την λαίλαπα, τα δικαιώματα και τις κοινωνικές μας κατακτήσεις».

Εντονη αντίδραση από τον Αν. Λοβέρδο

Εν τω μεταξύ την έντονη αντίδραση του υπουργού Εργασίας προκάλεσε η μη προσέλευση της ΓΣΕΕ στην προγραμματισμένη συνάντηση.

«Σήμερα, η στάση των παρατάξεων ΔΑΚΕ, ΔΑΣ και Αυτόνομη Παρέμβαση, στέρησαν από τη ΓΣΕΕ την απαιτούμενη απαρτία, προκειμένου η διοίκησή της να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Η μη πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης συνιστά αρνητικότατη εξέλιξη, γιατί στην ημερήσια διάταξη είχαν ενταχθεί τα θέματα του Ασφαλιστικού και των εργασιακών σχέσεων», παρατήρησε ο κ. Λοβέρδος.

Όπως επίσης έκανε γνωστό, η άρνηση των συγκεκριμένων παρατάξεων αφορά και τη συνάντηση της ΓΣΕΕ με τους εκπροσώπους της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, η οποία απ' ό,τι φαίνεται δεν θα πραγματοποιηθεί.

«Δεν υπάρχει Έλληνας πολίτης που να αγνοεί την τραγικότητα των περιστάσεων, στις οποίες έχει βρεθεί η χώρα. Η εθνική και κοινωνική συνεννόηση ακόμη και επί διαφωνιών είναι το σημαντικότερο όπλο που διαθέτει σήμερα η Ελλάδα για να βγει από την κρίση», σημείωσε ο υπουργός Εργασίας και διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση: «Όποιος διασπά την ενότητα αυτή, ας αναλάβει και τις ευθύνες του».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα