ΥΠΟΙΚ: Οι διαπραγματεύσεις προχωρούν καλά

Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010 17:59
UPD:18:12

«Εμείς έχουμε πει ότι το ζήτημα της ανταγωνιστικότητας της χώρας έχει να κάνει με διαρθρωτικά θέματα, με θέματα τιμών και όχι με τους μισθούς και το ύψος των μισθών στον ιδιωτικό τομέα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

«Οι διαπραγματεύσεις προχωρούν καλά. Ελπίζουμε να ολοκληρωθούν σύντομα και να έχουμε, συνεπώς, ένα τριετές πλαίσιο οικονομικής πολιτικής και τους όρους χρηματοδότησης, ώστε να συνεχιστεί - και είμαι απόλυτα σίγουρος γι΄αυτό - ο απρόσκοπτος δανεισμός της Ελλάδας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον ενημέρωσε για τις επαφές που είχε στην Ουάσιγκτον, στο πλασίο των εργασιών του ΔΝΤ, τις διμερείς συναντήσεις του, καθώς και για την πορεία των διαπραγματεύσεων - στην Αθήνα - με το μικτό κλιμάκιο της ΕΚΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΔΝΤ.

Γ. Παπακωνσταντίνου: Οι διαπραγματεύσεις προχωρούν καλά

Γ. Παπακωνσταντίνου: Οι διαπραγματεύσεις προχωρούν καλά.

Ερωτηθείς αν τα μέτρα θα αγγίξουν τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, απάντησε ότι «υπάρχει μία συζήτηση, η οποία είναι εν εξελίξει. Εμείς έχουμε πει ότι το ζήτημα της ανταγωνιστικότητας της χώρας έχει να κάνει με διαρθρωτικά θέματα, με θέματα τιμών και όχι με τους μισθούς και το ύψος των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, που όπως όλοι ξέρουμε ότι είναι πολύ χαμηλοί».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα