«Συμμαχία» GE-Nissan για σταθμούς φόρτισης αυτοκινήτων

Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010 18:02

Τη σύναψη τριετούς συμφωνίας ανακοίνωσαν σήμερα οι General Electric Co και Nissan Motor Co με στόχο να διεξάγουν από κοινού έρευνα για την κατασκευή σταθμών ηλεκτρικών οχημάτων, σύμφωνα με το Reuters.

H Nissan σκοπεύει να κυκλοφορήσει εντός του έτους στην Ιαπωνία, την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες το ηλεκτρικό μοντέλο «Leaf». Οι μπαταρίες του Leaf θα του εξασφαλίζουν ενεργειακή αυτονομία 100 μιλίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, οι δύο εταιρείες θα επικεντρωθούν στην ανάπτυξη «έξυπνων» σταθμών φόρτισης που θα επιτρέπουν την επικοινωνία ανάμεσα στις εταιρείες κοινής ωφέλειας για την αποφυγή επιβάρυνσης των δικτύων ηλεκτροδότησης. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι εταιρείες ωφέλειας ευελπιστούν ότι τα αυτοκίνητα θα αποτελέσουν μια πηγή αποθήκευσης ισχύος.

«Σε συνεργασία με τη Nissan θα εξετάσουμε ενδελεχώς τις τεχνολογίες που θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν στα οχήματα, στο δίκτυο και στο σπίτι ή τη δουλειά προκειμένου η έξυπνη φόρτιση να γίνει πραγματικότητα», δήλωσε ο Μαρκ Λιτλ, διευθυντής της GE Global Research.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα