ΕΣΘ: Χαιρετίζει ο ΕΣΘ την άρση την καμποτάζ

Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010 13:26

Ο ΕΣΘ υποστηρίζει ότι από την άρση του καμποτάζ «θα επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος με την ανάπτυξη και της χειμερινής κρουαζιέρας, θα υπάρξουν νέοι ελληνικοί προορισμοί, θα ενισχυθεί η κατανάλωση και κατ’ επέκταση θα υπάρξει σημαντική τόνωση της αγοράς».

Χαιρετίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) την απόφαση της κυβέρνησης για άρση του καμποτάζ, τονίζοντας πως «ανοίγει ο δρόμος για επιπλέον τουρίστες στη χώρα μας, αλλά και για επενδύσεις για τις ανάλογες υποδομές, η υλοποίηση των οποίων θα οδηγήσει στη σωστή ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα».

Ο ΕΣΘ υποστηρίζει ότι από την άρση του καμποτάζ «θα επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος με την ανάπτυξη και της χειμερινής κρουαζιέρας, θα υπάρξουν νέοι ελληνικοί προορισμοί με θετικά αποτελέσματα για την περιφέρεια, θα ενισχυθούν όχι μόνον τα επαγγέλματα που έχουν σχέση με τον τουρισμό, αλλά και η κατανάλωση και κατ’ επέκταση θα υπάρξει σημαντική τόνωση της αγοράς».

Συμπληρώνει ότι αναμένει «άμεσα τις διαρθρωτικές αλλαγές στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσει η κυβέρνηση για την απελευθέρωση της κρουαζιέρας, ώστε να μπουν οι σωστές βάσεις, οι οποίες θα δημιουργήσουν σοβαρό αναπτυξιακό πλεονέκτημα για τη χώρα μας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα