ΣτΕ: Απόρριψη αιτήσεων για την παραχώρηση του λιμένα Πειραιά στην Cosco

Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010 20:21

Απορρίφθηκε ομόφωνα από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ’ αριθμ. 1212/2010 απόφασή της η αίτηση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος και της Ένωσης Δοκίμων και Μονίμων Λιμενεργατών, όπως και του δημάρχου Περάματος, Ι. Γλύκα, οι οποίοι ζητούσαν να ακυρωθεί η ιδιωτικοποίηση του λιμένος Πειραιώς από την εταιρεία Cosco.

Οι αιτήσεις απορρίφθηκαν λόγω ελλείψεως εννόμου συμφέροντος όσων προσέφυγαν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, από την παραχώρηση του λιμένα Πειραιώς στην Cosco για 40 χρόνια δεν προκύπτει «ούτε απώλεια των θέσεων εργασίας τους ούτε άλλη άμεση βλαπτική μεταβολή στο εργασιακό καθεστώς» που διέπει τους εργαζομένους στον ΟΛΠ. Κατά συνέπεια «οι συνδικαλιστικές οργανώσεις άνευ εννόμου συμφέροντος στρέφονται κατά της διακήρυξης παραχωρήσεως του λιμένος Πειραιώς».

Η προσφυγή του κ. Γλύκα απορρίφθηκε καθώς η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι η μεταφορά της εκμετάλλευσης του λιμένος Πειραιώς και μόνο στην Cosco «δεν συνεπάγεται καθεαυτή επιδείνωση του περιβάλλοντος και των όρων διαβιώσεως των κατοίκων των όμορων με το λιμένα Πειραιώς δήμων».

Ο δήμαρχος Περάματος υποστηρίζει ότι η παραχώρηση του λιμένος Πειραιώς στην Cosco θα επέφερε περαιτέρω επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων του Δήμου Περάματος, καθώς «η λειτουργία του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων θα τεθεί από περιβαλλοντικής, οικονομικής και τεχνικής απόψεως σε νέες βάσεις».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα