ΟΒΕ: «Ωμός εκβιασμός» σε βάρος των βενζινοπωλών

Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010 14:01

Παράνομη χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος τη δέσμευση προκαταβεβλημένου Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) πετρελαίου θέρμανσης, μέσω του συστήματος «ΗΦΑΙΣΤΟΣ», για τους βενζινοπώλες που έχουν εκκρεμότητες με τις εφορίες.

Εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία της, η Ομοσπονδία κάνει λόγο για παράνομη έμμεση κατάσχεση, χωρίς καμιά νόμιμη διαδικασία, και για ωμό εκβιασμό προς τους βενζινοπώλες που καλούνται να κλείσουν υποχρεώσεις από άλλες αιτίες και προς άλλους οργανισμούς μέσω εκβιαστικής -όπως αναφέρεται- χρήσης του συστήματος «ΗΦΑΙΣΤΟΣ».

«Το κράτος με τέτοιες πρακτικές όχι μόνο γίνεται αφερέγγυο, αλλά μετατρέπεται και σε ωμό εκβιαστή των πολιτών. Όποια διαφορά και όποια οφειλή μπορεί να έχουν οι βενζινοπώλες προς τις ΔΟΥ ή άλλες υπηρεσίες, αυτές πρέπει να εκκαθαριστούν μεταξύ των συμβαλλομένων οργανισμών και όχι μέσα από εκβιασμό παρακράτησης χρημάτων που έχουν προκαταβληθεί για να διευκολυνθούν οι καταναλωτές και το κράτος στην άσκηση μιας κοινωνικής πολιτικής με το πετρέλαιο θέρμανσης», υπογραμμίζει η ΟΒΕ και καλεί τον γενικό γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων, Δημήτρη Γεωργακόπουλο, να ανακαλέσει άμεσα την εντολή παρακράτησης των χρημάτων των βενζινοπωλών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα