Γερμανία: «Ναι» στην επιτάχυνση της διαδικασίας για το μηχανισμό λέει η αντιπολίτευση

Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010 16:59

Οι βουλευτές των μεγαλύτερων κομμάτων της αντιπολίτευσης στη Γερμανία θα εγκρίνουν την αποδέσμευση της βοήθειας προς την Ελλάδα και δεν θα προβάλουν αντίρρηση στην επιτάχυνση της νομοθετικής διαδικασίας που απαιτείται, όπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπός τους, αίροντας τις σχετικές αμφιβολίες.

«Είμαστε έτοιμοι να καταστήσουμε δυνατή τη λήψη απόφασης από την Μπούτντσταγκ ως τις 7 Μαΐου και δεν θα αντιταχθούμε σε μία συντόμευση της διαδικασίας», δήλωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων, Γίργκεν Τριτίν.

Από την πλευρά του ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφερε στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung ότι υποστηρίζει «μία απόφαση που ευνοεί τη σταθερότητα του ευρώ και εν τέλει είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας».

Το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να υιοθετήσει τη Δευτέρα το νομοσχέδιο που προβλέπει την αποδέσμευση της βοήθειας προς την Ελλάδα και στη συνέχεια θα το υποβάλει προς ψήφιση στα δύο σώματα του γερμανικού κοινοβουλίου, πριν από το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα