Υποχωρεί το γιέν έναντι του ευρώ

Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010 05:53
UPD:06:11

Πτωτικά για τρίτη ημέρα κινήθηκε το γιέν έναντι του ευρώ καθώς οι ενδείξεις ότι η Ελλάδα θα επιτύχει συμφωνία για τις απαιτούμενες μειώσεις του προϋπολογισμού προκειμένου να λάβει οικονομική βοήθεια ύψους 159 δισ. δολ., ανοίγει την όρεξη των επενδυτών για περιουσιακά στοιχεία με υψηλότερες αποδόσεις.

Ανοδικά κινήθηκε το δολάριο της Αυστραλίας προς τα υψηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2008 έναντι του γιέν πριν από τα στοιχεία που ενδέχεται να δείξουν ότι η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε για τρίτο τρίμηνο και οι ασιατικές μετοχές διεύρυναν τον παγκόσμιο ράλι των μετοχών. Τη μεγαλύτερη άνοδο μέσα σε μία εβδομάδα σημείωσε το ουόν της Νότιας Κορέας καθώς η βιομηχανική παραγωγή στην Νότια Κορέα αυξήθηκε για ένατο μήνα.

Το γιέν υποχώρησε στα 124,57 ανά ευρώ στις 11:14 π.μ. στο Τόκιο από 124,45 που ήταν χθες στη Νέα Υόρκη. Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματεύθηκε στο 1,3230 δολ. από 1,3233 δολ. χθες, περιορίζοντας τις απώλειες αυτής της εβδομάδας στο 1,1%. Το δολάριο άγγιξε τα 94,16 γιέν από 94,03 γιέν, και όδευε να κλείσει δεύτερο μήνα ανόδου.

Το δολάριο της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,3% φθάνοντας στα 87,47 γιέν. Αγγιξε τα 87,77 γιέν στις 26 Απριλίου, τα μέγιστα από τον Σεπτέμβριο του 2008. Το ουόν της Νότιας Κορέας ισχυροποιήθηκε 0,5% φθάνοντας στα 1.108,85 ανά δολάριο.

Το ευρώ υποχώρησε 2,1% έναντι του δολαρίου τον Απρίλιο καθώς η Ελλάδα δυσκολεύεται να περιορίσει το έλλειμμα και η πιστοληπτική της ικανότητα υποβαθμίστηκε στη βαθμίδα των «junk». Η υποχώρηση του νομίσματος ήταν η πέμπτη μηνιαία και η μακροβιότερη από τον Νοέμβριο του 2008.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε με τους κοινωνικούς εταίρους για να συζητήσει τα προτεινόμενα μέτρα, τα οποία θα εξασφαλίσουν την οικονομική βοήθεια στη χώρα. Αυτά ενδέχεται να περιλαμβάνουν τριετές πάγωμα των μισθών στο δημόσιο και περικοπή των δύο από τους 14 μισθούς ετησίως σύμφωνα με τους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ.

Οι διαβουλεύσεις της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θα ολοκληρωθούν σύντομα, δήλωσε χθες ο επίτροπος της Ε.Ε. για οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Ολι Ρεν.

Σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση 3,3% του ΑΕΠ ετησίως από τον Ιανουάριο έως και τον Μάρτιο, εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές. Η βιομηχανική παραγωγή στη Νότια Κορέα αυξήθηκε 22,1% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Ανοδικά για τρίτη ημέρα κινήθηκε το δολάριο της Αυστραλίας έναντι του αμερικανικού δολαρίου καθώς ο MSCI Asia Pacific Index των μετοχών της ασιατικής περιφέρειας σημείωσε άνοδο 1,1% και στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 αναρριχήθηκε 1,4%, τονώνοντας τη ζήτηση για πιο ριψοκίνδυνες επενδύσεις.

Το νόμισμα της Αυστραλίας αναρριχήθηκε στα 92,93 σεντς του δολαρίου των ΗΠΑ από 92,77 σεντς που ήταν χθες στη Νέα Υόρκη, αφού νωρίτερα άγγιξε τα 93,13 σεντς, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 21 Απριλίου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα