Ανω των 40 διαγωνισμών για το επισιτιστικό πρόγραμμα του 2004

Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2002 15:56

Περισσότερους από 40 διαγωνισμούς για την ανάθεση του έργου της διατροφής αθλητών, συνοδών, κριτών, διαιτητών, μελών της Ολυμπιακής Οικογένειας, δημοσιογράφων, θεατών, εργαζομένων και εθελοντών, θα προκηρύξει το δίμηνο Νοεμβρίου – Ιανουαρίου η «Αθήνα 2004».

Με τους διαγωνισμούς αυτούς θα καλυφθεί το μεγαλύτερο διατροφικό πρόγραμμα που έχει ποτέ διεκπεραιωθεί στη χώρα μας και το οποίο αναφέρεται στα μεγάλα αθλητικά κέντρα και τις μεμονωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις, όσο και τις μη αθλητικές εγκαταστάσεις στην Αθήνα και τις τέσσερις άλλες Ολυμπιακές πόλεις της χώρας.

Απόφαση της διοίκησης της «Αθήνα 2004» είναι να επιλεγούν ανάδοχοι που θα έχουν την δυνατότητα να παρέχουν «καθετοποιημένες» διατροφικές υπηρεσίες (ο καθένας από αυτούς θα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει από πρόχειρο φαγητό έως πλήρη γεύματα και θα καλύπτει μια εγκατάσταση).

Περισσότεροι από 50 εκπρόσωποι μεγάλων ελληνικών βιομηχανιών παραγωγής τροφίμων συμμετείχαν σήμερα σε ειδική ενημερωτική συνάντηση στα γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων, έπειτα από αίτημα που διατύπωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια των Αγώνων, θα προσφερθούν 12.000.000 γεύματα σε αθλητές, δημοσιογράφους και επισκέπτες από 200 χώρες.

Από τους 40 διαγωνισμούς που προγραμματίζει η «Αθήνα 2004», τουλάχιστον τρεις θεωρούνται από τους μεγαλύτερους που έχουν γίνει ποτέ στη χώρα μας, καθώς αναφέρονται σε Ολυμπιακούς πόλους όπου υπάρχουν, συνολικά, 16 αθλητικές εγκαταστάσεις. Πρόκειται για τους διαγωνισμούς που αναφέρονται στο ΟΑΚΑ, το Ολυμπιακό Κέντρο Ελληνικού και το Ολυμπιακό Κέντρο Φαλήρου.

Ο διαγωνισμός για το διατροφικό πρόγραμμα που αναφέρεται στο Ολυμπιακό Χωριό βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Μάλιστα χθες, ο διαγωνισμός αυτός πέρασε στη δεύτερη φάση του, καθώς οι τρεις κοινοπραξίες που μετέχουν, υπέβαλαν τους φακέλους με την τεχνική και οικονομική τους προσφορά. Οι εκπρόσωποί τους κλήθηκαν στις 6 και 7 Νοεμβρίου να παρουσιάσουν και να αναπτύξουν οι ίδιοι τις τεχνικές προσφορές τους στην Επιτροπή του διαγωνισμού.

Ο διαγωνισμός διατροφής του Ολυμπιακού και παρα-Ολυμπιακού Χωριού, όπως είναι γνωστό, αφορά τη σίτιση των 24.000 αθλητών, συνοδών και εργαζομένων (περίπου 17.000 κατά τους Ολυμπιακούς και 7.000 κατά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα