Αν. Λοβέρδος: Καμία νέα αλλαγή στο ασφαλιστικό

Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010 16:43
UPD:17:01

Ο υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει αλλαγή στο ασφαλιστικό που να μην νομοθετηθεί, άρα όλες οι διαδικασίες είναι νομοθετημένες και προβλέπονται».

«Το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό έχει καταρτιστεί εδώ και εβδομάδες και παραμένει ακριβώς το ίδιο», τόνισε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, διαψεύδοντας σενάρια για επιτάχυνση των αλλαγών.

«Αλλαγές που δεν προβλέπει ειδικά σχεδιασμένος νόμος, δεν υφίστανται», υπογράμμισε.

Α. Λοβέρδος: Οι διατάξεις μας για το Ασφαλιστικό είναι κατάλληλες και όχι σκληρές

Α. Λοβέρδος: Οι διατάξεις μας για το Ασφαλιστικό είναι κατάλληλες και όχι σκληρές

Μετά από τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει αλλαγή στο ασφαλιστικό που να μην νομοθετηθεί, άρα όλες οι διαδικασίες είναι νομοθετημένες και προβλέπονται».

Ερωτηθείς αν υπάρχει περίπτωση αλλαγές που έχουν οριστεί για το 2018 και 2013 να έρθουν νωρίτερα, ο κ. Λοβέρδος τόνισε πως «υπάρχει δέσμευση της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά προθεσμίες και ημερομηνίες». «Έχω πει ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης παραμένουν ίδιες και ακέραιες και δυστυχώς με ρωτάτε επειδή κάποιοι πολύ συνειδητά σπέρνουν φήμες απελπισίας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λοβέρδος γνωστοποίησε επίσης ότι αμέσως μετά τη σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου για το Ασφαλιστικό –πιθανόν την άλλη εβδομάδα, το κείμενο του νομοσχεδίου θα διανεμηθεί στους κοινωνικούς εταίρους, προκειμένου να γίνει «η πολύ ειδική συζήτηση επί των συγκεκριμένων διατάξεων».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα