Κ. Λαγκάρντ: H Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της

Κυριακή, 02 Μαΐου 2010 20:19
UPD:20:26
REUTERS/FRANCOIS LENOIR

Να τηρήσει τις δεσμεύσεις της κάλεσε την κυβέρνηση η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ.

Η κ. Λαγκάρντ εκτίμησε πως «η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία και άλλες χώρες αποτελούν διαφορετικές περιπτώσεις». «Η Ελλάδα είναι πράγματι ιδιαίτερη», παρατήρησε υπενθυμίζοντας ότι «ίσως υπήρξε μεγάλη χαλαρότητα και λανθασμένα στοιχεία» στο παρελθόν.

«Πρέπει να μεριμνήσουμε γι' αυτό το έλλειμμα εμπιστοσύνης. Υπάρχουν δεσμεύσεις από την Ελλάδα. Πρέπει να τις τηρήσει, οφείλουμε να διαπιστώνουμε ότι οι δεσμεύσεις τηρούνται», τόνισε.

Χαρακτήρισε επίσης πολύ σκληρό το πρόγραμμα λιτότητας που ανακοίνωσε σήμερα η ελληνική κυβέρνηση.

Παράλληλα, κάλεσε τις ευρωπαϊκές τράπεζες να συμμετάσχουν στις προσπάθειες για τη βοήθεια προς την Ελλάδα, επικαλούμενη «μια προσπάθεια αλληλεγγύης».

«Ελπίζω ότι όλος ο κόσμος θα εξετάσει αυτό που μπορεί να κάνει και θα περίμενα από τον χρηματοπιστωτικό τομέα να εξετάσει επίσης τί μπορεί να κάνει», δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή της στη σύνοδο του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

«Είναι μια προσπάθεια αλληλεγγύης. Όλος ο κόσμος έχει σαφώς όφελος να υπάρχει σταθερότητα στην Ελλάδα και οι αγορές να εμπιστευτούν την Ελλάδα», υπογράμμισε.

Η κ. Λαγκάρντ επεσήμανε ότι ο μηχανισμός στήριξης στόχο έχει να «σταματήσει τις κινήσεις αστάθειας στις αγορές, οι οποίες είναι πολύ κακές για την Ελλάδα και για το ευρώ».

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα