Λ. Κατσέλη: Η ναυτιλία συνεχίζει να κρατά ψηλά την ελληνική σημαία

Τρίτη, 04 Μαΐου 2010 00:19
UPD:00:23

Κάτω από τις υπάρχουσες δυσμενείς οικονομικές συνθήκες η ελληνική ναυτιλία συνεχίζει να κρατάει ψηλά την ελληνική σημαία διεθνώς, υπενθυμίζοντας διαρκώς σε ολόκληρο τον κόσμο ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας, υπάρχει ένας τομέας στον οποίο όχι μόνο πρωταγωνιστούσαμε παραδοσιακά, αλλά συνεχίζουμε σταθερά να πρωταγωνιστούμε στην παγκόσμια οικονομική σκηνή.

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη μιλώντας σε ημερίδα με θέμα «προσέλκυση και παραμονή νέων στο ναυτικό επάγγελμα».

Παράλληλα, η κ. Κατσέλη επεσήμανε ότι βασική προϋπόθεση αλλά και προαπαιτούμενο για την ανάδειξη της ναυτιλίας σε κορυφαίο τομέα ανάπτυξης για τη χώρα είναι η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό.

Σύμφωνα με την υπουργό, η αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης είναι αναγκαία ώστε να συνδεθεί η ναυτιλία με σημαντικές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.

Τα στελέχη της ναυτιλίας, πρόσθεσε η κ. Κατσέλη, είναι σημαντικό να αντιληφθούν ότι εργάζονται σε ένα κλάδο όπου η Ελλάδα πρωταγωνιστεί σταθερά σε διεθνές επίπεδο. Είναι ξεκάθαρο ότι το ναυτικό επάγγελμα με τις γνώσεις που προσφέρει σε αυτούς που το εξασκούν δύναται να είναι η αφετηρία και πολλές φορές το εφαλτήριο για μια σταδιοδρομία και στην ξηρά, συμπλήρωσε.

Σκοπεύουμε, κατέληξε η υπουργός, να αναπτύξουμε έναν άξονα διαρκούς ενημέρωσης με τα σχολεία και τα ΙΕΚ, κάτι για το οποίο έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες μαζί με το υπουργείο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης.

Στοχεύουμε στην αύξηση του αριθμού των εισαγομένων σπουδαστών, οι οποίοι πλέον θα έχουν κάθε συμφέρον να στραφούν προς την νέα ποιοτική ναυτική εκπαίδευση όπως τη σχεδιάζουμε, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα