Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 04 Μαΐου 2010 05:31

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές στην Αυστραλία και τη Νότια Κορέα μετά την αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στις ΗΠΑ με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2004 και την αύξηση των προσωπικών δαπανών, τονώνοντας την εμπιστοσύνη στην παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Οι μετοχές της Hyundai Motor Co., της μεγαλύτερης νοτιοκορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας, αναρριχήθηκαν 3,7% στη Σεούλ μετά τις υψηλότερες πωλήσεις της στις ΗΠΑ. Οι μετοχές της Westfield Group, του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου στον κόσμο από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, σημείωσαν άνοδο 2,4% στο Σύδνεϋ μετά τη μεγαλύτερη των προβλέψεων ανάπτυξη των εμπορικών κέντρων της Αυστραλίας. Οι μετοχές της Woodside Petroleum Ltd., της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας παραγωγής πετρελαίου και αερίου της Αυστραλίας, σημείωσαν άνοδο 0,6% στο Σύδνεϋ μετά την άνοδο του αργού πετρελαίου στα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων χθες στη Νέα Υόρκη.

Ο MSCI Asia Pacific – εκτός της Ιαπωνίας – αναρριχήθκε 0,3% φθάνοντας στις 423,49 μονάδες στις 8:30 π.μ. στο Χονγκ Κονγκ. Ο περιφερειακός δείκτης έχει σημειώσει άνοδο 13% από τα χαμηλότερα επίπεδα έτους στις 8 Φεβρουαρίου καθώς τα καλύτερα των προβλέψεων οικονομικά στοιχεία κατά εταιρικά κέρδη διεθνώς εξισορρόπησαν τις ανησυχίες ότι η κρίση του ελλείμματος στην Ευρώπη θα βλάψει την ανάπτυξη.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index ισχυροποιήθηκε 0,1% φθάνοντας στις 4.789,40 μονάδες. Στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 Index σημείωσε άνοδο 0,4%. Στη Νότια Κορέα ο Kospi κέρδισε 0,6%. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ιαπωνία λόγω εθνικής εορτής.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index ισχυροποιήθηκε 1,3%, τα μέγιστα από τις 5 Μαρτίου, μετά την ανακοίνωση του δείκτη βιομηχανικής παραγωγής του Institute for Supply Management στο 60,4 τον Απρίλιο από 59,6 τον προηγούμενο μήνα. Τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου έδειξαν ότι οι δαπάνες των καταναλωτών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Μάρτιο τα μέγιστα σε χρονικό διάστημα πέντε μηνών και τα εισοδήματα αυξήθηκαν για πρώτη φορά φέτος.

Στην Αυστραλία η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε τον Απρίλιο με τον ταχύτερο ρυθμό σε χρονικό διάστημα περίπου οκτώ ετών, ανακοίνωσε το Australian Industry Group και η PricewaterhouseCoopers σε διαφορετική τους έρευνα που δημοσιοποιήθηκε χθες στην Καμπέρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα