Γ. Πεταλωτής: Ο μηχανισμός μας δίνει το χρόνο για τις κρίσιμες αλλαγές

Τρίτη, 04 Μαΐου 2010 17:14
UPD:17:24

«Ο μηχανισμός μας δίνει το χρόνο για να προβούμε στις κρίσιμες διαρθρωτικές αλλαγές», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Αναφερόμενος στα νέα μέτρα, υπογράμμισε ότι με το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής που κατατέθηκε στη Βουλή, η χώρα θα μπορέσει να εξασφαλίσει από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης το μεγαλύτερο μέρος των δανειακών κεφαλαίων που έχει ανάγκη για τα επόμενα τρία χρόνια.

Σε ό,τι αφορά το αν η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να μπει σε συζήτηση για αυξημένη πλειοψηφία για την έγκριση των μέτρων στη Βουλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση θα φέρει το εν λόγω νομοσχέδιο προς ψήφιση, όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Υποστήριξε ακόμη ότι «δεν τίθεται κομματικής πειθαρχίας» από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, διότι, όπως εξήγησε, η αναγκαιότητα του προγράμματος δεν αμφισβητείται από κανέναν.

«Οι απεργίες είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη»

Σε ό,τι αφορά τις απεργιακές κινητοποιήσεις, ο κ. Πεταλωτής παρατήρησε ότι οι διαμαρτυρίες και οι απεργίες είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση κατανοεί την αγωνία και την οργή των πολλών πολιτών, που πληρώνουν την κρίση χωρίς να έχουν φταίξει.

Δήλωσε, ωστόσο, ότι και ο ελληνικός λαός κατανοεί ότι η κυβέρνηση είναι πιστή στο εθνικό χρέος που της επιβάλλει το καθήκον της, ότι δεν είχε καμία άλλη εναλλακτική από το να τηρήσει αυτή την πολιτική συμπεριφορά, με ευθύτητα και αποφασιστικότητα.

«Θα πρέπει να το αντιληφθούν και οι πολιτικές δυνάμεις που ή βρίσκονται σε αμηχανία, ή έχουν αναλάβει εργολαβικά να εκπροσωπούν υποτίθεται το συμφέρον των εργαζομένων», συμπλήρωσε.

«Ο κ. Προβόπουλος δεν είχε μιλήσει για 12%»

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου ότι είχε ενημερώσει το Σεπτέμβριο και το σημερινό πρωθυπουργό για το ότι εάν δεν λαμβάνονταν μέτρα άμεσα το έλλειμμα θα ξεπερνούσε το 12%, ο κ. Πεταλωτής απάντησε ότι σε εκείνη την ενημέρωση ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας είχε πει ότι το έλλειμμα είναι 6% και ότι εάν δεν λαμβάνονταν μέτρα θα άγγιζε διψήφιο ποσοστό, καθώς επίσης και ότι δεν είχε μιλήσει για 12%.

«Αυτά ήταν θεωρητικά, στην πράξη έχει σημασία τι βρήκαμε εμείς και πώς χειριστήκαμε το ζήτημα», τόνισε, μεταξύ άλλων, και πρόσθεσε ότι το έλλειμμα δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας της κρίσης που διανύουμε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα