Μέρκελ: Διακυβεύεται το μέλλον της Ευρώπης

Τετάρτη, 05 Μαΐου 2010 22:21
UPD:22:28

Όπως ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος, από την κρίση θα μπορούσαν να πληγούν και άλλες χώρες της Ευρωζώνης, αν ο μηχανισμός στήριξης της Αθήνας δεν πετύχει.

Διακυβεύεται το μέλλον της Ευρώπης, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ ζητώντας από τη γερμανική Βουλή να στηρίξει το σχέδιο βοήθειας της Ελλάδας.

Όπως ανέφερε, από την κρίση θα μπορούσαν να πληγούν και άλλες χώρες της Ευρωζώνης, αν ο μηχανισμός στήριξης της Αθήνας δεν πετύχει.

Το σχετικό νομοσχέδιο πέρασε πάντως ένα σημαντικό εμπόδιο σήμερα, καθώς εγκρίθηκε από την κοινοβουλευτική επιτροπή προϋπολογισμού, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την έγκρισή του και από τη Βουλή, την Παρασκευή.

Ωστόσο το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Σοσιαλδημοκρατικό, εξακολουθεί να θεωρείται μάλλον απίθανο να ψηφίσει υπέρ του νομοσχεδίου, όπως εκτιμούν κομματικές πηγές. Το Αριστερό Κόμμα έχει ταχθεί κατά του νομοσχεδίου, ενώ οι Πράσινοι εμφανίζονται αναποφάσιστοι.

Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία των Χριστιανοδημοκρατών και των Ελευθέρων Δημοκρατών διασφαλίζει πάντως ότι το νομοσχέδιο θα εγκριθεί εγκαίρως.

Και ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν υπογράμμισε την ανάγκη να μην επεκταθεί η φωτιά από την Ελλάδα, θέτοντας σε κίνδυνο τη σταθερότητα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την οικονομία της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα