Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 06 Μαΐου 2010 05:29
UPD:05:53

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές εν μέσω ανησυχιών ότι η κρίση του ελλείμματος στην Ελλάδα θα επεκταθεί στην Ευρώπη και θα βλάψει την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη μετά την απόφαση της Moody’s Investors Service να θέσει υπό αναθεώρηση την πιστοληπτική ικανότητα της Πορτογαλίας για πιθανή υποβάθμιση.

Οι μετοχές της Canon Inc., της ιαπωνικής εταιρείας που κατασκευάζει κάμερες και η καλύτερη αγορά της είναι η Ευρώπη, υποχώρησαν 3,4% στο Τόκιο. Οι μετοχές της Toyota Motor Corp., της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, σημείωσαν απώλειες 2,6% καθώς το γιέν ισχυροποιήθηκε έναντι του ευρώ. Οι μετοχές της Woodside Petroleum Ltd., της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου της Αυστραλίας υποχώρησαν 1,3% στο Σύδνεϋ καθώς πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής. Η Korea Zinc Co., η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία επεξεργασίας ψευδαργύρου στον κόσμο, βυθίστηκαν 6% στη Σεούλ.

Ο MSCI Asia Pacific Index υποχώρησε 1,6% φθάνοντας στις 120,76 μονάδες στις 9:31 π.μ. στο Τόκιο, στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 5 Μαρτίου. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε απώλειες 3,2% μετά την εθνική εορτή τριών ημερών κατά τη διάρκεια των οποίων διογκώθηκαν οι ανησυχίες για το έλλειμμα της Ευρώπης και οι ενέργειες της Κίνας για περιορισμό της ανάπτυξης προκάλεσαν απώλειες περίπου 1,5 τρισ. δολ. από τα Χρηματιστήρια παγκοσμίως.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index υποχώρησε 1,5%, ενώ στη Νότια Κορέα ο Kospi σημείωσε απώλειες 2,2%.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index υποχώρησε 0,7% και ο MSCI World Index απώλεσε τα κέρδη που σημείωσε μέσα στο 2010, καθώς ο Αξελ Βέμπερ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) προειδοποίησε ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα ενδέχεται να μεταδοθεί στην Ευρωζώνη με ανησυχητικές συνέπειες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα