Στο «κόκκινο» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πέμπτη, 06 Μαΐου 2010 10:54

Πτωτικά κινούνται οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, καθώς οι ανησυχίες για εξάπλωση της δημοσιονομικής κρίσης από την Ελλάδα σε άλλες χώρες της ευρωζώνης ασκεί πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο.

«Τα εταιρικά αποτελέσματα και τα οικονομικά στοιχεία ήταν καλά», σχολίασε αναλυτής της NCB Stockbrokers, σημειώνοντας ωστόσο ότι η κρίση χρέους επηρεάζει αρνητικά το κλίμα.

Η προσοχή των επενδυτών θα στραφεί αργότερα στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για τα επιτόκια, τα οποία αναμένεται να διατηρηθούν για άλλη μια φορά στο ιστορικό χαμηλό του 1%.

Στις 10:18 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχωρούσε κατά 0,9% στις 1.014,59 μονάδες, με τις τράπεζες να διευρύνουν τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης. Οι μετοχές των Banco Santander, Barclays και Societe Generale σημειώνουν πτώση από 1,6% έως 2,3%.

Αντιθέτως, κέρδη 0,4% και 0,2%, αντίστοιχα, καταγράφουν οι τίτλοι των BNP Paribas και Commerzbank, τα κέρδη των οποίων ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα