Deutsche Bank AG : Ζημίες 299 εκατ. ευρώ το γ' τρίμηνο

Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2002 12:00

Ζημίες το τρίτο τρίμηνο της χρήσης εμφάνισε η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, Deutsche Bank AG, μετά το χρέος περίπου ενός δισ. δολ. για επισφαλή δάνεια, καθώς και της ματαίωσης σειράς επενδύσεων.

Οι καθαρές ζημίες της τράπεζας που εδρεύει στη Φραγκφούρτη ανήλθαν σε 299 εκατ. ευρώ (295 εκατ. δολ.) και οι ζημίες προ φόρων στα 181 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών προ φόρων 363 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησής της. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι η τράπεζα θα εμφάνιζε κέρδη.

Ο Chief Executive Officer (CEO), Josef Ackermann, προχωρά στη μείωση του προσωπικού κατά 14.500 εργαζομένους αλλά και στην πώληση μεριδίων σε άλλες εταιρείες σε μια προσπάθεια να επιστρέψει η τράπεζα στην κερδοφορία. Τα έσοδα συνεχίζουν να μειώνονται καθώς οι οφειλέτες της, συμπεριλαμβανομένης και της WorldCom Inc. κηρύσσουν πτώχευση και τα έσοδα από το τμήμα του Investment Banking συρρικνώνονται.

Οι μετοχές της Deutsche Bank έχαναν ποσοστό 0,4% φθάνοντας στα 43,24 ευρώ η μία στις 10:25' π.μ. στη Φραγκφούρτη, τοπική ώρα.

Ο Ackermann, σε γραπτό μήνυμά του προς τους μετόχους της τράπεζας είπε ότι αυτή θα εμφανίσει ικανοποιητικά αποτελέσματα για το σύνολο της χρήσης, αφού βρίσκεται στη διαδικασία υλοποίησης του σχεδίου μείωσης των εξόδων της κατά δύο δισ. ευρώ το έτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα